18.5 C
Koprivnica
Subota, 4. svibnja 2024.
No menu items!
- Oglasni prostor -
- Oglasni prostor -

Nakon smrti 15-godišnjaka // Policija zbog Galaxyja ‘češljala’ Šareni dućan i Sexy shop
N

Ne propustite

Znak za uzbunu stigao je prije osam dana kada je u Zagrebu zbog predoziranja Galaxyjem preminuo 15-godišnji dječak.

Policija je danas oko podneva posjetila Šareni dućan i Sexy shop u zgradi Martinovki u samom središtu Koprivnice. U vrijeme kada su djelatnici policije i inspektori bili u trgovinama kupci u njih nisu mogli ući. Na vratima Sexy shopa, primjerice, stajao je natpis da trenutačno ne rade. Glasnogovornik koprivničko-križevačke policije Dražen Laljek na naš upit o čemu se radi ostao je “zakopčan do grla”.

– U ovom trenutku ne možemo vam ništa reći osim da provodimo policijske izvide. Ako i kada nešto utvrdimo, bit ćete pravovremeno obaviješteni – kazao nam je on.

Iako službene potvrde nema, policajci su navodno istraživali prodaju aromatičnih mješavina sintetičkih sastojaka poput Galaxyja i brojnih drugih sličnih preparata.

Znak za uzbunu stigao je prije osam dana kada je u Zagrebu zbog predoziranja Galaxyjem preminuo 15-godišnji dječak.

Stručnjaci kažu da se Galaxy, kao i Spice, Solar, Atomix i slični preparati mogu legalno kupiti jer su deklarirani kao osvježivači prostora, soli za kupanje ili gnojivo za biljke. Ipak, riječ je o jakoj sintetičkoj drogi čiji je učinak sličan onom THC-a.

Podsjetimo, prije nepune tri godine policija je zbog Galaxyja, u kojem mnogi vide zamjenu za marihuanu, već bila u Šarenom dućanu i Sexy shopu, ali nije poznato s kakvim epilogom.

Činjenica jest da je prodaja Galaxyja i sličnih preparata dosad bila legalna, ali očito je i država shvatila da tome mora stati na kraj jer ništa nije vrednije od ljudskog života.

>> Policijska racija u Martinovki // Koprivničanci umjesto marihuane legalno pušili Galaxy? (2012)

 

Facebook komentari / dostupni ukoliko ste prijavljeni na svoj FB profil (Komentiranjem prihvaćate naše uvjete korištenja).

Ne propustite

- Oglasni prostor -
- Oglasni prostor -

Najnovije

Užas

JE LI TO MOGUĆE Pogledajte što su “pametnjakovići” napravili pametnoj klupi kod Gimnazije

Neki su pametnjakovići, zapravo delinkventi ili možda pojedinac napravili pravu štetu na jednoj od pametnih klupa postavljenih u gradu....
- Oglasni prostor -
Vnuk Produkt - PVC stolarija Prelog - Salamander

Vezane vijesti

×