17.4 C
Koprivnica
Utorak, 30. travnja 2024.
No menu items!
- Oglasni prostor -
- Oglasni prostor -

Cikalleshi i Kvesić kobni za Farmaceute
C

Ne propustite

Slaven Belupo poražen je na gostovanju kod Splita rezultatom 2:0. Cikalleshi i Kvesić bili su kobni za ambicije Farmaceuta koji se sad okreću domaćoj utakmici s Lokomotivom.

Ante Čačić na klupi je ostavio Ozobića, a od prve minute po prvi put je krenuo novi napadač Muzafer Ejupi, dok su na krilima bili Mišić i Mirić. U sredini je pak prednost u odnosu na Brleka dobio Gregurina koji je bio solidan na Kantridi, a u obrani je kartoniranog Grgića zamijenio Peričić. Delić je zadržao poziciju lijevoga beka.

U prvom poluvremenu Slaven Belupo igrao je protiv vjetra. Glavina je u 14. minuti pokušao zaprijetiti glavom nakon kornera, ali je lopta otišla iznad grede.

Nakon jedne dubinske lopte u 21. minuti Ejupi je izbio sam pred vratara Zagorca, ali je lopta pogodila vratnicu, a Slavenov napadač nije uspio dobro regirati nakon odbijene lopte.

Split je poveo u 34. minuti, bio je to splet nesretnih okolnosti i pogrešaka i Slavenovoj obrani. Lopta je u kaznenom prostoru došla do usamljenog Cikalleshija, čiji se udarac odbio od Peričića, prošao vrataru Kardumu ispod ruku i završio u mreži za 1:0.

Vrlo brzo nakon toga mogao je Slaven do izjednačenja, ali je Mišić bio sebičan i prilika je propala. Naime, Ejupi je u 38. minuti dobro proigrao Mišića i ispratio akciju, da mu je ovaj vratio loptu, bila bi to matna situacija. Međutim, Mišić je umjesto povratne lopte izabrao udarac i promašio okvir vratiju.

U 45. minuti nakon ubačaja iz slobodnog udarca Peričić je s par metara iskosa glavom poslao loptu pored vratnice.

U drugom dijelu u 47. minuti Mirić je pucao sa 16 metara u golmanov desni ugao, Zagorac je paradom uhvatio loptu.

Slobodni udarac u 50. minuti izvodi Gregurina, a Peričić glavom tuče preko gola.

Odluka o pobjedniku pala je u 54. minuti. Kvesić je izveo slobodni udarac sa 30 metara, malo s desna, preko zida pogodio suprotni Kardumov donji kut za 2:0.

U 55. Crepulja iz slobodnog udarca s 25 metara šalje loptu pokraj gola.

Inicijativa Slavena se nastavlja. U 57. minuti nakon prekršaja Kvesića na Parackom Crepulja puca slobodni udarac sa 20 metara, lopta je izbačena u korner kojeg izvodi Crepulja, a Zagorac hvata loptu.

U 63. minuti Cikalleshi je praćen od Perišića s 12 metara iskosa tukao pokraj vratnice.

U 70. minuti Čačić u igru uvodi Brleka i Ozobića, koji se u 76. minuti poskliznuo i promašio loptu u povoljnoj situaciji na 10 metara od gola.

Jukić je u 79. minuti nakon nesporazuma dva Slavenova braniča uzeo loptu i unutar šesnesterca pucao pokraj gola.

Do kraja Slaven nije stvorio opasniju situaciju, a Split iz svoje tri prilike nije stigao i do trećeg pogotka.

U sljedećem kolu Slaven Belupo će na domaćem terenu ugostiti Lokomotivu, utakmica se igra na Gradskom stadionu u subotu s početkom u 17 sati.

U utorak u Koprivnicu dolazi mađarski drugoligaš Kaposvar, prijateljska utakmica s kombiniranom postavom Slavena Belupa odigrat će se u 15.30 sati.

MAXTV PRVA LIGA, 24. KOLO

SPLIT – SLAVEN BELUPO 2:0 (1:0)

SPLIT – Park mladeži. Gledatelja 150. Sudac: Vidulin (Kanfanar).

SPLIT: Zagorac, Radotić, Galović, Barbarić, Glavina, Vidović, Mršić, Kvesić (od 80. Bagarić), Erceg, Belle (od 73. Jukić), Cikaleshi (od 87. Roce). TRENER: Zoran Vulić.

SLAVEN BELUPO: Kardum – Purić, Peričić, Fuštar, Delić – Gregurina, Paracki (od 70. Ozobić), Crepulja (od 70. Brlek) – Mišić, Mirić – Ejupi. TRENER: Ante Čačić.

STRIJELCI: 1:0 Cikalleshi (34), 2:0 Kvesić (54).

ŽUTI KARTONI: Žuti kartoni: Cikaleshi, Galović, Kvesić (Split), Paracki (Slaven Belupo).

Facebook komentari / dostupni ukoliko ste prijavljeni na svoj FB profil (Komentiranjem prihvaćate naše uvjete korištenja).

Ne propustite

- Oglasni prostor -
- Oglasni prostor -

Najnovije

Čestitamo!

FOTO Rebeka Vidić iz Virja proglašena Licem godine Sjeverozapadne Hrvatske: “Ovo je velika čast i zadovoljstvo!”

Jučer smo objavili kako je Koprivničanka Iva Hećimović proglašena Best modelom Sjeverozapadne Hrvatske. No, lijepim vijestima tu nije kraj. Još...
- Oglasni prostor -
Vnuk Produkt - PVC stolarija Prelog - Salamander

Vezane vijesti

×