18.7 C
Koprivnica
Četvrtak, 2. svibnja 2024.
No menu items!
- Oglasni prostor -
- Oglasni prostor -
Fond za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost

VIDEO Đurđevački osnovnoškolci Eko odom radosti osvojili prvo mjesto na natječaju Reciklasičari za ljepšu našu
V

Ovim natječajem željelo se potaknuti djecu da kroz kreativno izražavanje otkriju mogućnosti osobnog doprinosa u sprječavanju nepotrebnog stvaranja otpada  pod geslom - Stvarajmo glazbu, a ne otpad!

Ne propustite

Fond za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost u travnju je raspisao poziv na sudjelovanje u ekološkom edukativno-glazbenom natječaju Reciklasičari za ljepšu našu, koji je organiziran u suradnji s Ministarstvom zaštite okoliša i energetike, a na koji se javio Zbor Osnovne škole Grgura Karlovčana u suradnji s likovnom grupom škole.

Učenici su najprije izradili zanimljive glazbene instrumente od različitih vrsta otpada: papira, stakla, metala, plastike i ostalog, a zatim je zbor uvježbao vokalno-instrumentalni glazbeni broj pod nazivom Eko oda radosti uz pratnju melodijskih i ritmičkih udaraljki.

Ocjenjivačko povjerenstvo nije imalo nimalo lagan zadatak, a među svim dospjelim radovima naši su učenici osvojili prvo mjesto.

Natječaj se provodi kao jedna od aktivnosti uspostavljanja cjelovitog sustava gospodarenja otpadom u Hrvatskoj, s ciljem edukacije djece i mladih o važnosti očuvanja prirode, recikliranja i pravilnog postupanja s otpadom.

Ovim natječajem željelo se potaknuti djecu da kroz kreativno izražavanje otkriju mogućnosti osobnog doprinosa u sprječavanju nepotrebnog stvaranja otpada  pod geslom – Stvarajmo glazbu, a ne otpad!

Ovo je samo jedna od brojnih eko aktivnosti u kojim sudjeluju naši učenici i koje provode sa svojim učiteljima u školi kako bi ukazali na važnost odvajanja otpada.

Facebook komentari / dostupni ukoliko ste prijavljeni na svoj FB profil (Komentiranjem prihvaćate naše uvjete korištenja).

Ne propustite

- Oglasni prostor -
- Oglasni prostor -

Najnovije

Traje do kraja svibnja

DOBRA VIJEST Danas kreće isplata povrata poreza kojemu se veseli više od 830 tisuća Hrvata, izračunajte koliko ćete dobiti

Danas počinje isplata povrata poreza! Do kraja mjeseca očekuje se isplata povrata po godišnjem obračunu poreza na dohodak za 2023....
- Oglasni prostor -
Vnuk Produkt - PVC stolarija Prelog - Salamander

Vezane vijesti

×