12.9 C
Koprivnica
Subota, 27. travnja 2024.
No menu items!
- Oglasni prostor -
- Oglasni prostor -
došla na ideju prije dvije godine

FOTO Štefica na poziv uzme opremu, sjedne u svoj mobilni frizerski salon pa odlazi šišati mlado i staro u najdalje zakutke županije
F

Frizerka je željela postati još dok je bila djevojčica, kada je u frizerski salon odlazila s majkom.

Ne propustite

Nemate volje i želje sjediti u frizerskom salonu i čekati na red te bi radije ostali u udobnosti svojeg doma i čekali da frizerka dođe k vama? Jedna je takva koja za tu djelatnost ima i registriran obrt i radi u Koprivničko-križevačkoj županiji.

Ona se zove se Štefica Vukotić, iz Sigeca je, mjesta u općini Peteranec i ima mobilni frizerski salon. Nadjenula mu je ime ‘Steffy’.

Ideju je dobila prije dvije godine i to kada je bila na putovanju u Beču. S obzirom na to da je po struci frizerka te ima završen majstorski ispit, viđeno je provela u djelo i ‘primila’ se posla po cijeloj županiji.

– Idem na sve strane, po cijelom kraju, gdje god me pozovu. Kalinovac, Novigrad Podravski, Hudovljani, Hlebine, Peteranec… Nekako najviše u Koprivnici, što me zapravo i iznenadilo s obzirom na to da u gradu ipak ima puno frizerskih salona. Posla ima, ne mogu se požaliti. Zadovoljna sam – kazala nam je Š. Vukotić.

Nema pravila kada govorimo o godinama i spolu tko bi prednjačio u traženju usluge šišanja i friziranja kod kuće, podjednako je. I mladi i stari vrlo će rado ugostiti ju u svojem domu.

Radi što god treba, od šišanja do friziranja pa do farbanja // Foto: Dina Ivačić

– Dosta me traže mlade majke koje imaju malu djecu pa im je teško organizirati čuvanje. Ovako ja dođem k njima kada im odgovara, dok dijete nahrane ili uspavaju i onda uzmu vremena za sebe. Ima i osoba koje ne žele jednostavno biti viđene u salonu pa će radije ostati kod kuće. Isto tako, puno je i starijih koji nemaju prijevoz i puno im znači dok dođem k njima. To znaju biti takve lijepe dobrodošlice dok ja dolazim, neke mi se mušterije baš tako razvesele kao da im dolazi prijateljica na kavu, a ne frizerka – priča nam.

Nema te frizure ili usluge koju neće napraviti. Osim usluge šišanja, radi i frizure, farbanja, minivale… Baš kao da ste došli u salon i sjeli u frizerski stolac. U koferu ima svu potrebnu opremu što joj treba da bi obavila posao kako treba. Spomenimo i to da ne naplaćuje svoj dolazak već samo cijenu usluge koju napravi.

Mobilni frizerski salon ima već dvije godine // Foto: Dina Ivačić

Najviše ipak ide šišanje i minival. Moja iskustva su zapravo lijepa i pozitivna. I podrška okoline je isto tako bila pozitivna i bili su mi potpora u toj mojoj ideji, od članova obitelji pa do rodbine i prijatelja. Na početku sam se pribojavala ulaziti nepoznatima u domove, ali taj je strah brzo nestao – kaže nam.

Na mobilni salon odlučila se zato što su troškovi poslovanja znatno manji. Htjela je baviti se poslom koji voli, a opet bez zaduženja i kredita koji bi bili potrebni da otvori salon.

Nisam se željela zakopati u dugove. Radim polako, koliko ide, ide. Sretna sam da mogu mirno leći spavati i znati da nikome ništa nisam dužna. Prednost ovog salona je što ipak nisam vezana za jedno mjesto, a opet ljudima skratim muke i dođem kada njima paše. Moram priznati da se djeca vesele kada dođem i da im puno pomogne to što dođem doma dok se često u salonu djeca rasplaču i nemaju volju za šišanjem. Dom je ipak njihova poznata okolina, pa se malo poigraju dok se upoznamo i onda s veseljem sjednu na stolac da ih ošišam – kazala nam je Š. Vukotić.

Foto: Dina Ivačić

Frizerka je željela postati još dok je bila djevojčica, kada je u frizerski salon odlazila s majkom.

– Svidjelo mi se i rekla sam da ću jednog dana i ja biti frizerka. Eto, želju sam si ispunila. Ima napornih dana jer radim od jutra do mraka, no stvarno volim svoj posao – zaključuje Štefica Vukotić.

Moramo priznati da zbog sve užurbanijeg načina života mobilne usluge i dolazak mušterijama kod kuće zapravo su već i dio uobičajene svakodnevice.

Foto: Dina Ivačić
Facebook komentari / dostupni ukoliko ste prijavljeni na svoj FB profil (Komentiranjem prihvaćate naše uvjete korištenja).

Ne propustite

- Oglasni prostor -
- Oglasni prostor -

Najnovije

Svečana sjednica

Prekrasna Mirjana i ovog puta oduševila, jedan odjevni komad odjeće posebno se istaknuo

Ove srijede Križevci su slavili rođendan. Tako su brojni uzvanici iz ormara izvukli prekrasne modne kombinacije. Ravnateljica koprivničkog Doma zdravlja, Mirjana...
- Oglasni prostor -
Vnuk Produkt - PVC stolarija Prelog - Salamander

Vezane vijesti

×