13.5 C
Koprivnica
Petak, 3. svibnja 2024.
No menu items!
- Oglasni prostor -
- Oglasni prostor -
Mjesec hrvatske knjige

FOTO Djeca iz vrtića sv. Josipa pričom o Gricku, čudovištu koje gricka knjige, otvorili čitateljski maraton u koprivničkoj knjižnici
F

Knjiga o Gricku jako se dopala dječici, a to su nam potvrdili Jakov i Tena, članovi dječje grupe. Sviđalo im se što Gricko gricka knjige i što mu je najdraže mjesto knjižnica.

Ne propustite

Knjižnica i čitaonica Fran Galović od ranog je jutra krcata posjetiteljima. Radi se o djeci i ljudima raznih životnih dobi, a sve to u sklopu obilježavanja Mjeseca hrvatske knjige 2018.

Radi se o već tradicionalnoj akciji javnog čitanja naglas, svojevrsnom čitateljskom maratonu, koji se s ciljem popularizacije knjige i čitanja provodi na nacionalnoj razini tijekom Mjeseca hrvatske knjige, a obuhvaća zajednička čitanja naglas u kojima sudjeluju djeca i odrasli, ne samo u knjižnicama, već i na različitim drugim mjestima, u školama, vrtićima i drugdje, kao i na otvorenom.

Tijekom istoga dana, učenici osnovnih i srednjih škola zajedno sa svojim školskim knjižničarkama gostovat će i čitati zajedno s djecom u gradskim dječjim vrtićima te u Domu za starije i nemoćne Koprivnica.

Foto: Jurica Karan
Danijela Petrić // Foto: Jurica Karan

– Danas se održava čitateljski maraton pod nazivom Koprivnica čita, deseti je po redu, a 23. listopad određen je kao dan akcije obilježavanja čitanja u cijeloj Hrvatskoj. Prvo nam dolaze dječji vrtići sv. Josip, Smiješak i Tratinčica, doći će iz Podravskog sunca, a tu će biti i odrasli čitači iz Doma za starije i nemoćne, Literarne sekcije Podravka i Udruge slijepih Koprivničko-križevačke županije – rekla je Danijela Petrić, knjižničarka dječjeg odjela Knjižnice i čitaonice Fran Galović, naglasivši da je cilj potaknuti sve da više čitaju u ovo vrijeme kada neki drugi mediji preuzimaju glavnu riječ.

Prvi gosti dana bila su djeca iz dječjeg vrtića sv. Josip koja su došla u društvu svojih odgajateljica. Kao prvo djelo čitana im je knjiga Gricko, čudovište koje gricka knjige, a više o njihovom posjetu rekla je Vesna Bunić, jedna od odgojiteljica kojoj je pripala čast oživjeti Gricka.

–  Došli smo sa 17 djece, a stigli smo kako bi se uključili u čitateljski maraton Koprivnica čita. Godinama dolazimo i naša se djeca vesele posjetu knjižnici, te s osmijehom ulaze unutra – rekla je.

Foto: Jurica Karan
Foto: Jurica Karan

Knjiga o Gricku jako se dopala dječici, a to su nam potvrdili Jakov i Tena, članovi dječje grupe. Sviđalo im se što Gricko gricka knjige i što mu je najdraže mjesto knjižnica. Čitateljski maraton u Knjižnici i čitaonici Fran Galović ide dalje.

Facebook komentari / dostupni ukoliko ste prijavljeni na svoj FB profil (Komentiranjem prihvaćate naše uvjete korištenja).

Ne propustite

- Oglasni prostor -
- Oglasni prostor -

Najnovije

Još je dobro i prošao

“Majstor” dobro proslavio Praznik rada! Sjeo za volan s više od 2 promila, ostao bez novaca i vozačke

Praznik rada učinio svoje i neki su se ipak previše opustili. U kasnim večernjim satima 1. svibnja zaustavljen je 35-godišnji...
- Oglasni prostor -
Vnuk Produkt - PVC stolarija Prelog - Salamander

Vezane vijesti

×