15.9 C
Koprivnica
Četvrtak, 2. svibnja 2024.
No menu items!
- Oglasni prostor -
- Oglasni prostor -
panel

Konferenciji Ravnopravnost je bolja za sve sudjelovala i Verica Rupčić
K

Na konferenciji je govorio ministar Marko Pavić, predstavnici organizatora i veleposlanica Kraljevine Švedske u RH.

Ne propustite

U organizaciji Jutarnjeg lista i IKEE u Zagrebu je održana konferencija i panel o rodnoj ravnopravnosti na radnom mjestu Ravnopravnost je bolja za sve, na kojoj je sudjelovala potpredsjednica Županijske skupštine i predsjednica Povjerenstva za ravnopravnost spolova Verica Rupčić.

Na konferenciji je govorio ministar Marko Pavić, predstavnici organizatora i veleposlanica Kraljevine Švedske u RH.

U okviru konferencije je održan intervju s prvom hrvatskom profesionalnom vatrogaskinjom, a u nastavku je održan panel, u čijem fokusu su bile teme jednakih mogućnosti zapošljavanja, napretka u karijeri te jednake plaće za isti posao, ali i važnosti rodno ujednačenih organizacija za poslovne rezultate organizacija i društva u cjelini. Vidljivo je da rodna ravnopravnost na radnom mjestu još uvijek nije na vrhu prioriteta u Hrvatskoj te je potrebno ukinuti praksu prema kojoj se u određenim industrijama zapošljavaju žene, a u drugima gotovo isključivo muškarci. Pozitivni primjeri su u Hanza Mediji i IKEI, kao i u Atlantic Grupi, Tele2 i Coca Coli, čije predstavnice su sudjelovale na panelu uz pravobraniteljicu za ravnopravnost spolova Višnju Ljubičić i voditeljicu Ureda EU parlamenta u Hrvatskoj Violetu Simeonovu Staničić.

U nastavku je predstavljena Alijansa za rodnu ravnopravnost te je upriličeno svečano potpisivanje, koje su izvršili predstavnici tvrtki ABB, Astra Zeneca, Atlantic Grupa, Coca cola, HBC, IKEA, Oriflame i TELE2.

Facebook komentari / dostupni ukoliko ste prijavljeni na svoj FB profil (Komentiranjem prihvaćate naše uvjete korištenja).

Ne propustite

- Oglasni prostor -
- Oglasni prostor -

Najnovije

Upravo

FOTO Sudar Mercedesa i Škode na poznatom koprivničkom raskrižju, policija je na terenu

Prometna nesreća dogodila se maloprije na raskrižju Starogradske ulice i Ulice kraljice Jelene u Koprivnici. Kako doznajemo, sudarili su se...
- Oglasni prostor -
Vnuk Produkt - PVC stolarija Prelog - Salamander

Vezane vijesti

×