11.7 C
Koprivnica
Srijeda, 12. lipnja 2024.
No menu items!
- Oglasni prostor -
- Oglasni prostor -
Jedinstvena manifestacija

Poznato je tko će se predstaviti na Festivalu ruralnih žena, Rupčić: Sve su one ambasadorice naše županije
P

Ne propustite

Festival žena iz ruralnih područja Koprivničko-križevačke županije 1. lipnja će u Kloštru Podravskom doživjeti svoje 13. izdanje. Povodom toga danas je festival predstavljen u prostorijama Županijske uprave.

Predsjednica Županijskog Povjerenstva za ravnopravnost spolova i inicijatorica Festivala Verica Rupčić detaljno je predstavila bogat program koji očekuje posjetitelje.

Foto: kckzz.hr

– Važno je naglasiti da Festival nema natjecateljski karakter, a to je rezultiralo većim zadovoljstvom sudionica što je u konačnici i potaknulo veći broj sudionica na prijavu. Kroz Festival se do sada promoviralo 134 žena, a ove godine će se predstaviti njih 13. Najmlađa sudionica ima 28 godina, a najstarija 70, različitih su profila i zanimanja i radujemo se prezentaciji njihovih izložbenih štandova na kojima će predstaviti svoj rad i kreativnost. Sve one su ambasadorice, ne samo Festivala, već i naše Županije, kako kod nas u Hrvatskoj tako i diljem Europe – istaknula je rupčić te dodala kako Festival ima humanitarni karakter te će se sve donacije koje se prikupe proslijediti Udruzi osoba s intelektualnim poteškoćama „Latice“ koja će također imati svoj izložbeni štand.

Ispred Općine Kloštar Podravski obratio se direktor Turističke zajednice područja Dravski peski Robert Čimin koji je naglasio kako je Festival lijep dodatak u obilježavanju Dana Općine Kloštar Podravski.

Župan Darko Koren pohvalio je rad Povjerenstva te čestitao Verici Rupčić na entuzijazmu i organizaciji ovog Festivala.

Foto: kckzz.hr

– Od samih početaka snažno podržavamo taj projekt. Podržavamo ga i financijski iako je to bez sumnje zavrijedilo svaki euro koji je uložen. Uz promociju žena mislim da je to promocija i ovog prostora, naše tradicije, svega onoga što baštinimo kroz vrijeme koje je iza nas. Još postoji taj duh i entuzijazam i ljubav prema onome što smo naslijedili od naših predaka i te žene su tu da to prenesu na naše mlade – rekao je Koren.

Ove godine na Festivalu će biti prisutni i posebni gosti – predstavnici četiriju Novigrada u Hrvatskoj pa će tako prisustvovati predstavnici Novigrada Podravskog, Novigrada Istarskog, Novigrada na Dobri te Novigrada Dalmatinskog. U kulturno umjetničkom programu će nastupiti izvođači iz Kloštra Podravskog – GS Gorbonuk, Folklorna udruga Kloštar podravski i KUD Prugovac.

Dodajmo da je glavni organizator i inicijator Festivala je Povjerenstvo za ravnopravnost spolova Koprivničko-križevačke županije, u suradnji sa županijskom Udrugom žena iz ruralnih područja te uz potporu Koprivničko-križevačke županije i pokroviteljstvo pravobraniteljice za ravnopravnost spolova, dok je suorganizator i domaćin Festivala Općina Kloštar Podravski.

Sudionice ovogodišnjeg Festivala ruralnih žena KKŽ su: Sanela Brglez iz Kunovec Brega (Koprivnica), Marina Dvorski iz Reke (Koprivnica), Jasna Horvat iz Međe (Sveti Petar Orehovec), Marija Ilić iz Kalinovca, Biserka Keljar iz Kloštra Podravskog, Katarina Kirinec iz Podravskih Sesveta, Vesna Kišićek iz Ferdinandovca, Biserka Kišivan iz Gole, Darija Lodeta iz Molvi, Gordana Lugomer iz Podgajca, Katica Matulec iz Kloštra Podravskog, Ruža Međimorec iz Rasinje i Snježana Savić iz Velike Mučne.

Foto: kckzz.hr
Foto: kckzz.hr
Foto: kckzz.hr
Facebook komentari / dostupni ukoliko ste prijavljeni na svoj FB profil (Komentiranjem prihvaćate naše uvjete korištenja).

Ne propustite

- Oglasni prostor -
- Oglasni prostor -

Najnovije

Vizualni identitet

FOTO Ova skulptura Picoka krasit će novi trg u Đurđevcu, pogledajte između čega je žiri birao

Skulptura Picok autora Damira Mataušića krasit će novouređeni Trg sv. Jurja u Đurđevcu. Ona je odabrana na natječaju kojemu je...
- Oglasni prostor -
Vnuk Produkt - PVC stolarija Prelog - Salamander

Vezane vijesti

×