12.9 C
Koprivnica
Subota, 27. travnja 2024.
No menu items!
- Oglasni prostor -
- Oglasni prostor -
Drava art biennale

Kroz edukativnu šetnju centrom Koprivnice doznajte kakav je odnos vode i industrije u gradu
K

U edukativnoj šetnji će stručnjaci s različitih aspekata sagledati odnos vode i industrije u Koprivnici.

Ne propustite

Edukativna šetnja centrom Koprivnice u srijedu će biti uvod u centralni događaj ovogodišnjeg Drava Art Biennale.

– Drava Art Biennale 2019. isprepliće i produbljuje dosadašnje, uvijek aktualne. teme vode kao osnovnog ljudskog prava i javnog dobra te vode u kontekstu javnog prostora grada istraživanjem dubljih slojeva i stavljanjem fokusa na odnos vode i razvoja industrije koja neupitno utječe na preobrazbu urbanističke slike gradova – kažu iz Muzeja.

U edukativnoj šetnji će stručnjaci s različitih aspekata sagledati odnos vode i industrije u Koprivnici. Šetnja u predviđenom trajanju od 60 minuta kreće u 18 sati ispred Muzeja grada Koprivnice (Trg dr. Leandera Brozovića 1), a završava u Svilarskoj ulici.

Povjesničari Hrvoje Petrić i Nikola Cik ispričat će povijesne zanimljivosti o značenju vode u svakodnevnom životu grada Koprivnice kroz suodnos rijeke Drave i potoka Koprivnice. Pritom će se dotaknuti i važnosti raznih obrta (mlinarski, kožarski…) kao „ranih oblika industrije“ za čije je opstojanje voda neophodna. Neobične priče iz života obrtnika i građana predstavit će Vesna Peršić Kovač. U koprivničkim obrtima posebno mjesto pripada svilarstvu koje je u prošlosti bitno odredilo gospodarski, a time i svakodnevni život grada. Kako su navedena kretanja utjecala na urbanistički razvoj otkrit će nam Antonio Grgić, dok će se Marijan Špoljar osvrnuti na rezultate preplitanja razvoja industrije u estetskom oblikovanju i umjetničkom razvoju Koprivnice nekad i danas. Stopama suvremenosti nastavit ćemo koračati sa Zdravkom Petrasom, koji će nam približiti aktualni sustav vodoopskrbe na području središta grada.

Napomenimo da je šetnja uvod u centralno događanje, skupnu izložbu suvremene umjetnosti koja slijedi u Galeriji Koprivnica od 13. rujna.

Facebook komentari / dostupni ukoliko ste prijavljeni na svoj FB profil (Komentiranjem prihvaćate naše uvjete korištenja).

Ne propustite

- Oglasni prostor -
- Oglasni prostor -

Najnovije

Svečana sjednica

Prekrasna Mirjana i ovog puta oduševila, jedan odjevni komad odjeće posebno se istaknuo

Ove srijede Križevci su slavili rođendan. Tako su brojni uzvanici iz ormara izvukli prekrasne modne kombinacije. Ravnateljica koprivničkog Doma zdravlja, Mirjana...
- Oglasni prostor -
Vnuk Produkt - PVC stolarija Prelog - Salamander

Vezane vijesti

×