18.2 C
Koprivnica
Utorak, 25. lipnja 2024.
No menu items!
- Oglasni prostor -
- Oglasni prostor -
Rok je do 20. lipnja

Otvorene su prijave za Drava Art Biennale 2023., pozvani su svi suvremeni umjetnici koji se pronađu u ovogodišnjoj temi Nestanak vode – apokalipsa ili prilika?
O

Iako već nekoliko godina živimo u izazovnim i nemirnim vremenima, u posljednjih nekoliko mjeseci pitanje (opstojnosti) vode postaje sve glasnije postavljeno

Ne propustite

Prošlog tjedna otvorene su prijave za Drava Art Biennale 2023., skraćenog naziva DAB ’23.

Podsjetimo, projekt Drava Art Biennale temelji se na istraživanju, novim produkcijama, multidisciplinarnosti, multimedijalnosti i društvenom angažmanu kroz umjetnost, a razvija dugoročne i čvrste suradnje među djelatnicima u kulturi.

Riječ je o projektu čija finalna faza obuhvaća izložbu suvremene umjetnosti u Galeriji Koprivnica. Poziv je stoga otvoren suvremenim umjetnicima koji se pronađu u ovogodišnjoj temi Nestanak vode – apokalipsa ili prilika?

Iako već nekoliko godina živimo u izazovnim i nemirnim vremenima, u posljednjih nekoliko mjeseci pitanje (opstojnosti) vode postaje sve glasnije postavljeno. Kako DAB uvijek nastoji potaknuti na (re)akciju i kritičko promišljanje u 2023. potiče na istraživanje imaginarnog potencijala budućeg vremena koje je možda i bliže nego što mislimo.

Što ako zamislimo svijet u kojem se poplava ne može dogoditi jer nema vode ni u jednom obliku, svijet bez tekućica, mora, jezera, kiše, snijega, leda i ledenjaka? Jeste li razmišljali koje su uloge vode u vašem (svakodnevnom) životu?

– Pozivamo Vas na interpretacije mogućih scenarija otvaranjem jednostavnog pitanja i samo naizgled nemogućeg scenarija: koje su nam mogućnosti ako vode nestane, kako u tom slučaju izgleda svijet koji nas okružuje? Je li on moguć, održiv, može li izdržati i koliko dugo? No, što ako promatranje vlastitog svijeta u novoj perspektivi s drugačijim spoznajama nudi i mogućnost povratka vode ili njene zamjene ili pak možda transformacije – čovječanstva i prirode? Futuristička struktura svijeta može postati i poligon za očuđenja, satiru, zabavu i stvaranje suvremena bajke na temeljima vizija magičnog realizma? Što mislite, je li vrijeme postapokalipse vrijeme propasti ili novih neistraženih mogućnosti – pitaju se organizatori.

Ako imate neke ideje i odgovore na neka od ovih pitanja, pošaljite svoj životopis, artist statement (1000 – 1800 znakova), opis i dokumentaciju o radu, fotografiju visoke rezolucije, kontakt podatke te GDPR privolu za obradu i korištenje podataka u materijalima i objavama u sklopu projekta.

– Pozivamo umjetnike/ce da se prijave s najviše dva rada (koje umjetnik/ca sam producira), u bilo kojoj tehnici, mediju ili načinu izraza. Svi prijavljeni radovi moraju biti opremljeni za izlaganje – govore.

Radovi se obavezno prijavljuju u digitalnom obliku. Prijave, sa svim traženim sadržajima, šalju se na e-mail adresu izložbe: dab.prijave@gmail.com.

Rok za prijavu radova je 20. lipnja 2023. godine. Detaljnije informacije o Pozivu i projektu pronađite na službenim stranicama Muzeja grada Koprivnice ili na Facebook stranici Drava Art Biennala.

Radove će odabrati već dobro poznati stručni žiri: Ana Kovačić (Zagreb), Valentina Radoš (Osijek), Tanja Špoljar, Helena Kušenić, Maša Zamljačanec (Koprivnica) kojem se ove godine priključuje Romana Tekić iz Slavonskog Broda – čime DAB potvrđuje težnju širenju dobre prakse i suradnje na druge gradove i ustanove.

Tako će realizacija ovog projekta osim predstavljanja skupne izložbe odabranih autora u Galeriji Koprivnica (8. 9. – 29. 10. 2023.), i u Muzeju likovnih umjetnosti u Osijeku (u 2024.), naći svoje mjesto i u programu Galerije umjetnina grada Slavonskog Broda tijekom 2024. godine.

Autori vizuala: Andrej Čirkinagić, Tena Slobodnjak, Marino Dumić
Facebook komentari / dostupni ukoliko ste prijavljeni na svoj FB profil (Komentiranjem prihvaćate naše uvjete korištenja).

Ne propustite

- Oglasni prostor -
- Oglasni prostor -

Najnovije

Euro 2024.

FOTO Vatreni se bore s Italijom na terenu, a utakmica se gleda na svakom kutku, ulovili smo atmosferu

Odlučujuća je utakmica na Europskom prvenstvu za naše Vatrene. Igra se s Italijom, a samo pobjeda dolazi u obzir...
- Oglasni prostor -
Vnuk Produkt - PVC stolarija Prelog - Salamander

Vezane vijesti

×