19.9 C
Koprivnica
Ponedjeljak, 6. svibnja 2024.
No menu items!
- Oglasni prostor -
- Oglasni prostor -
ČEKAJU DRUGU FAZU POPUŠTANJA MJERA

Capak poručio frizerima: Radimo na uputama! Sigurno je da će se morati nositi maske i jednokratni ogrtači
C

Ovaj dio uslužnih djelatnosti ne kreće s poslom sutra, pa Capak smatra da će se sve na vrijeme znati i svi će imati vremena pripremiti se za svoje poslovanje.

Ne propustite

Još uvijek se radi na preporukama za uslužne djelatnosti poput frizere, pedikere i svih ostalih koji prilikom pružanja usluga dolaze u kontakt s ljudima.

– Sve detalje za te djelatnosti sada još ne možemo reći, radimo na uputama. Neke od mjera će biti pojačane. Sigurno je da će morati nositi masku i da će ogrtač koji se nosi prilikom šišanja/brijanja biti jednokratan. Sav alat koji se koristi trebat će dezinficirati svaki put nakon klijenta – rekao je Krunoslav Capak.

Ovaj dio uslužnih djelatnosti ne kreće s poslom sutra, pa Capak smatra da će se sve na vrijeme znati i svi će imati vremena pripremiti se za svoje poslovanje.

Capak se osvrnuo i na dezinfekciju trgovina i vjerska okupljanja.

– Upute oko vjerskih obreda još nisu dovršene. Što se tiče dezinfekcije, bitno je da se u jednosatnoj pauzi zaposlenici ne susreću prilikom preuzimanja smjene i da se stigne sve očistiti. Detaljne upute su objavljene na HZJZ, ako nekome baš nisu jasne, neka nam se obrate, ja ih sad ponovno neću ponavljati – rekao je Capak.

Davor Božinović osvrnuo se na sutrašnji ulazak u prvu fazu popuštanja mjera.

– Sutra počinje izlazna strategija. Bit će više kretanja po ulicama, gradovima, a može se povećati i broj zaraženih. Razmišljamo kako najvećem broju građana omogućiti normalizaciju života, a s druge strane moramo voditi računa da nam se ne pogorša epidemiološka situacija – rekao je Božinović te dodao kako ovo nije normalna situacija.

– Ovo nije normalna situacija, niti se sutra vraćamo na način života kakav je bio prije koronavirusa. Važno je informiranje građana i čini mi se da smo u tome uspjeli – rekao je Davor Božinović te dodao da u prvoj fazi moramo učiniti sve kako ne bi opet morali posezati za mjerama koje nitko zapravo ne želi.

Facebook komentari / dostupni ukoliko ste prijavljeni na svoj FB profil (Komentiranjem prihvaćate naše uvjete korištenja).

Ne propustite

- Oglasni prostor -
- Oglasni prostor -

Najnovije

kaos na cestama

Kakav lik! Pijan k’o zemlja vrludao po mraku na električnom romobilu

Susjedna Policijska uprava Varaždinske županije imala je pune ruke posla tijekom proteklog vikenda. Policijski službenici iz Ludbega u nedjelju su...
- Oglasni prostor -
Vnuk Produkt - PVC stolarija Prelog - Salamander

Vezane vijesti

×