ČEKAJU DRUGU FAZU POPUŠTANJA MJERA

Capak poručio frizerima: Radimo na uputama! Sigurno je da će se morati nositi maske i jednokratni ogrtači

Ovaj dio uslužnih djelatnosti ne kreće s poslom sutra, pa Capak smatra da će se sve na vrijeme znati i svi će imati vremena pripremiti se za svoje poslovanje.

14:45h
0
Ilustracija // ingimage

Još uvijek se radi na preporukama za uslužne djelatnosti poput frizere, pedikere i svih ostalih koji prilikom pružanja usluga dolaze u kontakt s ljudima.


– Sve detalje za te djelatnosti sada još ne možemo reći, radimo na uputama. Neke od mjera će biti pojačane. Sigurno je da će morati nositi masku i da će ogrtač koji se nosi prilikom šišanja/brijanja biti jednokratan. Sav alat koji se koristi trebat će dezinficirati svaki put nakon klijenta – rekao je Krunoslav Capak.

Ovaj dio uslužnih djelatnosti ne kreće s poslom sutra, pa Capak smatra da će se sve na vrijeme znati i svi će imati vremena pripremiti se za svoje poslovanje.

Capak se osvrnuo i na dezinfekciju trgovina i vjerska okupljanja.

– Upute oko vjerskih obreda još nisu dovršene. Što se tiče dezinfekcije, bitno je da se u jednosatnoj pauzi zaposlenici ne susreću prilikom preuzimanja smjene i da se stigne sve očistiti. Detaljne upute su objavljene na HZJZ, ako nekome baš nisu jasne, neka nam se obrate, ja ih sad ponovno neću ponavljati – rekao je Capak.

Davor Božinović osvrnuo se na sutrašnji ulazak u prvu fazu popuštanja mjera.

– Sutra počinje izlazna strategija. Bit će više kretanja po ulicama, gradovima, a može se povećati i broj zaraženih. Razmišljamo kako najvećem broju građana omogućiti normalizaciju života, a s druge strane moramo voditi računa da nam se ne pogorša epidemiološka situacija – rekao je Božinović te dodao kako ovo nije normalna situacija.

– Ovo nije normalna situacija, niti se sutra vraćamo na način života kakav je bio prije koronavirusa. Važno je informiranje građana i čini mi se da smo u tome uspjeli – rekao je Davor Božinović te dodao da u prvoj fazi moramo učiniti sve kako ne bi opet morali posezati za mjerama koje nitko zapravo ne želi.

čitam...