15.7 C
Koprivnica
Petak, 3. svibnja 2024.
No menu items!
- Oglasni prostor -
- Oglasni prostor -
#OSTANITEDOMA

FOTO Sat odgoja za humanost u sklopu projekta ‘Mali humanitarko’ održava se i kroz virtualne učionice
F

Društvo Crvenog križa Koprivničko-križevačke županije u sklopu projekta ‘Mali humanitarko’ nastavilo je s provođenjem sata odgoja za humanost, ali u virtualnim učionicama.

Ne propustite

Društvo Crvenog križa Koprivničko-križevačke županije u sklopu projekta Mali humanitarko nastavilo je s provođenjem sata odgoja za humanost, ali u virtualnim učionicama.

– S obzirom na situaciju u kojoj se trenutno nalazimo, i mi smo se na neki način morali prilagoditi kako bi mogli nastaviti s održavanjem aktivnosti u osnovnim školama u sklopu projekta. Zahvaljujući razumijevanju škola i razrednika petih razreda s kojima je već bilo dogovoreno održavanje Sata odgoja za humanost nekoliko ih je održano kroz virtualnu učionicu. Učenicima je na platformu poslana prezentacija izrađena u sklopu projekta Mali humanitarko kroz koju su mogli naučiti zanimljivosti o djelovanju Crvenog križa u Hrvatskoj i svijetu, o počecima djelovanja Međunarodnog pokreta Crvenog križa i Crvenog polumjeseca, načelima prema kojima pokret djeluje te o humanitarnom pomaganju – poručili su.

Prezentaciju su kroz virtualnu učionicu odgledali učenici četiri peta razreda osnovnih škola Koprivnički Ivanec, Kloštar Podravski i Podravske Sesvete, ukupno njih 63, koji su sve novo naučeno mogli ponoviti kroz igranje on-line kvizova koristeći mobilne uređaje ili tablete. On-line kvizovi osmišljeni su kao zamjena za radne listiće kako bi učenicima ponavljanje gradiva učinili što zanimljivijim, a to se u trenutnoj situaciji pokazalo kao odlično rješenje.

Arhiva //Foto: Društvo Crvenog križa Koprivničko-križevačke županije

Od početka školske godine 2019./2020. Sat odgoja za humanost održan je za ukupno 855 učenika u 48 razrednih odjeljenja petih razreda na području Koprivničko-križevačke županije.

Sat odgoja za humanost provodi se s ciljem informiranja učenika o važnosti Crvenog križa u društvu, o humanitarnoj pomoći i volontiranju te na koji način i što se sve može prikupljati kao humanitarna pomoć, a sve s ciljem da ih se potakne na humanitarne aktivnosti i sudjelovanje u lokalnoj zajednici od malih nogu.

Arhiva //Foto: Društvo Crvenog križa Koprivničko-križevačke županije

Projekt ‘Mali humanitarko’ odobren je u sklopu Švicarsko-hrvatskog programa suradnje, u ukupnoj vrijednosti od 557.454,37 kuna od čega 58.284,87 kuna financira Društvo Crvenog križa Koprivničko-križevačke županije.

Nositelj projekta je Društvo Crvenog križa Koprivničko-križevačke županije, a partneri su gradska društva Crvenog križa Koprivnica, Križevci i Đurđevac te osnovne škole Koprivnički Ivanec, Ljudevita Modeca Križevci i Molve.

Program sufinancira Ured za udruge Vlade Republike Hrvatske.

Arhiva //Foto: Društvo Crvenog križa Koprivničko-križevačke županije
Arhiva //Foto: Društvo Crvenog križa Koprivničko-križevačke županije
Facebook komentari / dostupni ukoliko ste prijavljeni na svoj FB profil (Komentiranjem prihvaćate naše uvjete korištenja).

Ne propustite

- Oglasni prostor -
- Oglasni prostor -

Najnovije

Nevjerojatno

Je li moguće?! Nesretnik (63) već drugi put nasjeo na foru iste prevarantice, opet mu ispraznila račun

Nevjerojatan slučaj dogodio se u okolici Bjelovara, a žrtva je postao jedan 63-godišnjak - i to već drugi put! Kako...
- Oglasni prostor -
Vnuk Produkt - PVC stolarija Prelog - Salamander

Vezane vijesti

×