12.9 C
Koprivnica
Nedjelja, 19. svibnja 2024.
No menu items!
- Oglasni prostor -
- Oglasni prostor -
održana sjednica

Po darivanju krvi koprivnički Crveni križ i dalje je u vrhu, A. Sočev: Drugi smo u Hrvatskoj, iako su smanjene količine dragocjene tekućine
P

Jedna krizna situacija dolazi za drugom, a sad je došla nova. Zaista stalno imamo posla i imamo se gdje dokazivati, rekao je Štimac

Ne propustite

Članovi Skupštine Gradskog društva Crvenog križa Koprivnica na sjednici održanoj početkom tjedna usvojili su izvještaj o radu i financijsko izvješće za 2021., kao i izvješće Nadzornog odbora i revizijski uvid GDCK Koprivnica za prošlu godinu.

Izvješće o radu podnijela je ravnateljica GDCK-a Koprivnica Adela Sočev, koja je izdvojila da zahvaljujući dobrovoljnim darivateljima krvi društvo ponovno postižemo odlične rezultate. Iako je zbog pandemije koronavirusa bilo mnogo teže organizirati akcije DDK, Koprivnica je ostala na drugom mjestu u Hrvatskoj.

– Tijekom prošle godine prikupili smo 5486 doza krvi, što je u prosjeku 10,86 darivanja na 100 stanovnika. Iako su količine dragocjene tekućine smanjene, ostali smo drugi u Hrvatskoj. Pritom je svakako najvažnije što uspijevamo održati naše akcije – ustvrdila je A. Sočev.

Predsjednik GDCK-a Koprivnica Vjekoslav Štimac, osvrnuo se na brojne izazove s kojima se društvo u posljednjih nekoliko godina susreće.

crveni križ
Foto: GDCK Koprivnica

– Uz redovni rad društva, koji uključuje organiziranje akcija dobrovoljnog darivanja krvi, tečajeve prve pomoći, pripremu obroka u Pučkoj kuhinji, vođenje Socijalne samoposluge i još brojne poslove, stalno imamo neke izvanredne situacije. Jedna krizna situacija dolazi za drugom, a sad je došla nova. Zaista stalno imamo posla i imamo se gdje dokazivati – rekao je Štimac.

Uz članove Skupštine GDCK Koprivnica, na sjednicu je došao i gradonačelnik i saborski zastupnik Mišel Jakšić. U obraćanju okupljenima ustvrdio je da se u proteklih pet godina uistinu pokazalo kolika je snaga i važnost koprivničkog Crvenog križa te na tome zahvalio vodstvu, djelatnicima i brojnim volonterima.

– Zahvaljujući svima vama možemo reći da imamo odlično Gradsko društvo Crvenog križa, po rezultatima koje zajedničkim trudom i zalaganjem ostvarujete možda jedno od najboljih u Hrvatskoj. Drago mi je da smo partneri u mnogim projektima, pri čemu svakako vrijedi istaknuti izgradnju novog centra. Uopće ne sumnjam da će, uz kvalitetu kakvu svi zajedno imate, novi centar podići djelovanje koprivničkog Crvenog križa na jednu novu razinu – ustvrdio je Jakšić.

Crveni križ
Foto: GDCK Koprivnica
Facebook komentari / dostupni ukoliko ste prijavljeni na svoj FB profil (Komentiranjem prihvaćate naše uvjete korištenja).

Ne propustite

- Oglasni prostor -
- Oglasni prostor -

Najnovije

Dobro je znati

Pet biljaka koje u dom privlače ljubav i strast, a neke utječu i na dugotrajnost veze!

Biljke su izvor pozitivne energije pa će upravo takvu energiju privući i u okolinu, odnosno prostor u kojemu se...
- Oglasni prostor -
Vnuk Produkt - PVC stolarija Prelog - Salamander

Vezane vijesti

×