10.2 C
Koprivnica
Nedjelja, 5. svibnja 2024.
No menu items!
- Oglasni prostor -
- Oglasni prostor -
Iz dnevnika istraživača

VIDEO Slap Gubavica jedna je od najvećih atrakcija Cetine, pogledajte kako je biti ispod njega
V

Cetina je naša velika dalmatinska rijeka, koja od samog početka i kraja krije mnoge atrakcije. Slap Gubavica jedan je od njih. Pogledajte kako doći do njega i kako je biti ispod njega!

Ne propustite

Slap Gubavice kulminacija je kanjona Cetine koji se proteže od Blata na Cetini do Zadvarja, nakon čega će Cetina mirnije zaploviti širom riječnom dolinom prema ušću. Pedesetmetarski slap u dvjestotinjak metara dubokom, usječenom kanjonu krške zaravni Zadvarja svojevrstan je zaštitni znak ovog dijela rijeke, a lijepo se vidi iz daljine s vidikovca u ovom idiličnom mjestašcu u dalmatinskom zaleđu.

No, jedno je gledati ga izdaleka, a drugo doživjeti, kada vas poprska. Slap je posebice impresivan u kišnom razdoblju kada kanjonom protječu znatne količine vode. Voda se tada, osim niz glavne dvije stube slapa, ruši u grotlo kanjona i iz kružnih otvora u stijeni na njegovom boku. Cijeli kanjon ispunjen je milijunima sitnih raspršenih kapljica vode i zaglušujućom tutnjavom.

Ljeti slapovi formiraju tanke, elegantne mlazove vode, a uske kolone avanturista željnih avanture, u neoprenskim odjelima, opremljeni nepotopivim prslucima, glava zaštićenih kacigama, organizirano turistički istražuju kanjon savladavajući slapove alpinističkom užadi. Kako to izgleda, pogledajte u priči o canyoningu na Cetini.

Facebook komentari / dostupni ukoliko ste prijavljeni na svoj FB profil (Komentiranjem prihvaćate naše uvjete korištenja).

Ne propustite

- Oglasni prostor -
- Oglasni prostor -

Najnovije

Modni kutak

Prekrasna djevojka “zaustavila vrijeme” u centru grada, zebrasti uzorak nije nas ostavio ravnodušnima

Ova simpatična plavuša hrabro je odabrala ovu gotovo pa ljetnu haljinu. Ovaj zebrasti uzorak odličan je izbor za šetnju...
- Oglasni prostor -

Vezane vijesti

×