18.5 C
Koprivnica
Subota, 4. svibnja 2024.
No menu items!
- Oglasni prostor -
- Oglasni prostor -
NESAVJESNO LIJEČNJE

Podignuta optužnica protiv medicinske sestre koja je pacijentu ubrizgala benzin u kateter
P

Benzin je ušao u krvožilni sustav što je dovelo do trovanja organizma i zatajenja više organa zbog čega je pacijent, unatoč poduzetim hitnim mjerama reanimacije i liječničke pomoći, preminuo istoga dana, objašnjava DORH.

Ne propustite

U rujnu prošle godine u Županijskoj bolnici u Čakovcu došlo je do smrtnog slučaja. Podsjetimo, medicinska sestra tada je pacijentu umjesto fiziološke otopine ubrizgala benzin.

Općinsko državno odvjetništvo u Čakovcu, nakon provedene istrage, podignulo je optužnicu protiv 28-godišnjakinje zbog počinjenja kaznenog djela nesavjesnog liječenja. Optužnicom se, stoji u objavi Državnog odvjetništva RH, okrivljenu tereti da je 29. rujna 2020. godine kao medicinska sestra zadužena za brigu o pacijentu – koji je bio u sobi za izolaciju zbog kontakta s osobom pozitivnom na COVID-19 – prilikom otpajanja s aparata za hemodijalizu nesmotreno umjesto fiziološke otopine ubrizgala benzin u kateter na vratu.

– Benzin je ušao u krvožilni sustav što je dovelo do trovanja organizma i zatajenja više organa zbog čega je pacijent, unatoč poduzetim hitnim mjerama reanimacije i liječničke pomoći, preminuo istoga dana – objašnjava DORH.

Facebook komentari / dostupni ukoliko ste prijavljeni na svoj FB profil (Komentiranjem prihvaćate naše uvjete korištenja).

Ne propustite

- Oglasni prostor -
- Oglasni prostor -

Najnovije

Užas

JE LI TO MOGUĆE Pogledajte što su “pametnjakovići” napravili pametnoj klupi kod Gimnazije

Neki su pametnjakovići, zapravo delinkventi ili možda pojedinac napravili pravu štetu na jednoj od pametnih klupa postavljenih u gradu....
- Oglasni prostor -
Vnuk Produkt - PVC stolarija Prelog - Salamander

Vezane vijesti

×