19.9 C
Koprivnica
Ponedjeljak, 6. svibnja 2024.
No menu items!
- Oglasni prostor -
- Oglasni prostor -
padaju i brojke zaraženih

Imamo dobre vijesti, u našoj županiji već mjesec i pol nema umrlih zbog korone
I

Broj hospitaliziranih, također, pada, a trenutno ih je na bolničkom liječenju troje.

Ne propustite

U vremenu koje obilježava pandemija koronavirusa, posebice raduju podaci da brojke novozaraženih u županiji padaju ili ih, uopće, nema. Tome, očito, pridonosi i bolja ljetna epidemiološka situacija, jer virus najviše cirkulira najesen i zimi, pa je, tako, sve manje onih koji podliježu najtežim posljedicama po zdravlje.

Ohrabruje, tako, i podatak, kako jučer u Koprivničko-križevačkoj županiji nije bilo novih slučajeva bolesti COVID-19, danas je taj broj porastao na pet oboljelih, no ljudi ozdravljaju, a danas je ozdravila jedna osoba. Broj hospitaliziranih također pada, a trenutno ih je na bolničkom liječenju troje.

No, ono što najviše veseli je da smo već mjesec i pol bez smrtnih slučajeva s koronavirusom.

Zadnji smrtni slučaj u OB Koprivnica zabilježen je 29. svibnja. Tada su preminule dvije osobe s pozitivitetom na koronavirus (1933. i 1948. godište) koje su u kliničkoj anamnezi imale i druge bolesti.

Prema informacijama županijskog Stožera civilne zaštite, u Koprivničko-križevačkoj županiji je od početka pojave koronavirusa u Hrvatskoj, 24. veljače 2020. godine, preminulo 230 osoba.

Zadnje smrti u koprivničkoj bolnici zabilježene su u svibnju kada je preminulo 17 osoba, i to između 60 i 88 godina. A od kraja svibnja do danas, u županiji, dakle, nitko nije umro od korone.

Foto: Koprivničko-križevačka županija

Kako bismo imali sigurniju i stabilniju jesen, postigli kolektivni imunitet, nacionalni Stožer svakodnevno poziva ljude da se cijepe. Medijskim kampanjama i raznim povlasticama nastoje pridobiti građane, jer najavljuju 4. val epidemije, takozvani delta soj koji će zavladati Europom do kraja kolovoza.

Također, najavljuje uskoro i strože mjere zbog slabijeg odaziva na cijepljenje od očekivanog, jer, ističu, cijepljenje je jedini izlaz iz ove situacije.

Govori se i da povratka na staro više nema te da se moramo naviknuti na funkcioniranje života koje je započelo od 1. srpnja, a uključuje EU covid potvrde.

Facebook komentari / dostupni ukoliko ste prijavljeni na svoj FB profil (Komentiranjem prihvaćate naše uvjete korištenja).

Ne propustite

- Oglasni prostor -
- Oglasni prostor -

Najnovije

snimila ga prolaznica

NEVJEROJATNO! Dječak šetao s dva spreja i u parku te centru šarao sve do čega je došao

U jednoj je koprivničkoj Facebook grupi članica maloprije objavila fotografije sprejem pošarane klupe, koša za smeće, tegli i fasada...
- Oglasni prostor -
Vnuk Produkt - PVC stolarija Prelog - Salamander

Vezane vijesti

×