18.7 C
Koprivnica
Četvrtak, 2. svibnja 2024.
No menu items!
- Oglasni prostor -
- Oglasni prostor -
KEREKESH TEATAR i UMKO

Organizatori prezadovoljni kazališnim dijelom Ljeta na Šoderici. Otkrili ime najposjećenije predstave i ekskluzivno potvrdili koju ćemo gledati nagodinu
O

Potvrđeno nam je kako će se osmi festival na podravskome moru sigurno održati i sljedeće godine. Naravno, osim ako svoje prste umiješa viša sila.

Ne propustite

Više od šest tisuća posjetitelja pratilo je Kerekesh teatar na trima ljetnim manifestacijama u Varaždinskim Toplicama, Donjoj Stubici i, naravno, na Šoderici, gdje kazališni festival organiziraju u suradnji s Udrugom mladih Koprivnica.

Dakle, sedmo izdanje Ljeta na Šoderici posjetiteljima željnih smijeha i dobre zabave donijelo je šest predstava. Prvo smo uživali uz premijere predstava Susjedi i Ja, trudnica, nakon čega smo se podsjetili koliko su dobri Proščenje vu Gruntovcu, Imovina, Ringišpil i Skupština, kojom je ovogodišnja manifestacija uz podravsko more zaključena.

– Super, prezadovoljni smo odazivom ljudi. Ljudi su jedva čekali otvaranje. Dali smo sve od sebe kako bismo ispoštovali epidemiološke mjere. Od posjetitelja i inspektora nismo imali nikakvih primjedbi – rekao nam je Tomislav Jurenec, idejni začetnik manifestacije Ljeto na Šoderici koja je s izvođenjem krenula 2015. godine.

Dali smo sve od sebe kako bismo ispoštovali epidemiološke mjere, rekao nam je organizator Tomislav Jurenec // Foto: Mateo Alečković

Otkrio nam je kako je najposjećenija predstava bila Ja, trudnica, dok Susjedi – temeljeni na televizijskoj seriji Zauvijek susjedi – ne zaostaju previše glede posjećenosti.

– Smatramo kako je manifestacija jako dobra. Od prve smo je godine pomalo koncipirali i slagali. Rastemo, čak i u vrijeme pandemije. Hvala publici koja nas cijeni i podržava – zahvalan je Jurenec.

Tomislav Jurenec // Foto: Dominik Smolak

Kako se predstave izvode na otvorenom, tako je uz najavu svake valjalo upozoriti na mogućnost kiše, čime bi se izvođenje preselilo u dvoranu koprivničke Srednje škole. Ovoga su ljeta vremenske (ne)prilike utjecale na dvije, odnosno prebacile ih u zatvoreno, i to Proščenje vu Gruntovcu i Imovina.

Potvrdio nam je, ujedno, kako će se osmi festival Ljeta na Šoderici sigurno održati iduće. Naravno, osim ako svoje prste umiješa viša sila.

– Organiziranje kreće u siječnju i traje do ožujka. Ekskluzivno možemo potvrditi kako će se iduće godine igrati predstava Dimnjačar. Nije je bilo par godina, a riječ je o predstavi odigranoj više od 1500 puta. Svaki je put sve bolja i bolja – zaključio je Jurenec.

Facebook komentari / dostupni ukoliko ste prijavljeni na svoj FB profil (Komentiranjem prihvaćate naše uvjete korištenja).

Ne propustite

- Oglasni prostor -
- Oglasni prostor -

Najnovije

Traje do kraja svibnja

DOBRA VIJEST Danas kreće isplata povrata poreza kojemu se veseli više od 830 tisuća Hrvata, izračunajte koliko ćete dobiti

Danas počinje isplata povrata poreza! Do kraja mjeseca očekuje se isplata povrata po godišnjem obračunu poreza na dohodak za 2023....
- Oglasni prostor -
Vnuk Produkt - PVC stolarija Prelog - Salamander

Vezane vijesti

×