15.7 C
Koprivnica
Utorak, 21. svibnja 2024.
No menu items!
- Oglasni prostor -
- Oglasni prostor -
WUNDERKIND

FOTO/VIDEO Talenta poput Nike Nestića (10) u Slaven Belupu dugo nisu imali, njegovi uzori su Modrić i Zvonarek, a velika želja mu je zaigrati za Real Madrid
F

Treneri u Školi nogometa Slaven Belupa imaju pravog nebrušenog dijamanta koji bi po svim prognozama trebao imati veliku karijeru.

Ne propustite

Nogometna škola Slaven Belupa svakih nekoliko godina izbaci igrače koji se u kratko vrijeme nametnu u seniorskom nogometu i često naprave unosne inozemne transfere poput Kristijana Bistrovića, Nikole Jambora i Lovre Zvonareka, a o jednom 10-godišnjaku iz Kotoribe već se sada priča kao potencijalnoj ‘desetki’ Slaven Belupa i igraču koji će imati veliku karijeru.

Riječ je o Niki Nestiću (10), skromnom dječaku kojemu je lopta najdraža igračka, a već sada je označen kao wunderkind. O njegovim vještima već se nadaleko priča, u svojoj dobnoj kategoriji Niko apsolutno dominira, kapetan je i najbolji igrač u omladinskom pogonu Slaven Belupa.

– Nogometni uzori su mi Leo Messi i Luka Modrić, njih najviše volim gledati i pokušavam kopirati njihove poteze kako bi što bolje igrao, također zbog Modrića navijam za Real Madrid. Od igrača Slaven Belupa najdraži mi je Lovro Zvonarek, a najviše volim igrati na poziciji veznog igrača, iako sam do prije godinu dana igrao i na mjestu centralnog napadača – rekao nam je Niko Nestić vrteći nogometnu loptu u ruci.

O Nikinoj karijeri brine njegov otac Tihomir koji je nogometni trener. Kako nam je i sam rekao, Niko je od malih nogu bio vezan za igralište i nogometnu loptu.

Kao djetetu najdrža igračka mu je bila lopta
Foto: Ivan Balija
Foto: Ivan Balija

– Već s tri ili četiri godine počeo je trčati za loptom pa sam ga sa sobom vodio na treninge. Njemu je zapravo lopta bila najdraža igračka, nikad se nije pretjerano igrao s autićima ili nekim drugim igračkama. Njegov nogometni put vezan je za Slaven Belupo, a unazad dvije godine paralelno igra i za malonogometnu ekipu Fotex Yunajted. Zanimljivo, Niko je nerijetko igrao protiv igrača koju su bili stariji dvije godine, trenutno igra za U-11 selekciju gdje mu je trener Domagoj Baričić – kaže Tihomir Nestić.

U današnjem modernom nogometu, talentirani dječaci ubrzo sele u kampove najvećih svjetskih klubova, a takvih ponuda ima i Niko. Međutim, njegov otac čvrsto je na zemlji i uvjeren je da Niku čeka još dosta godina igre u Slaven Belupu, gdje tek treba stasati u ozbiljnog seniorskog igrača.

Na probi u Dinamu je oduševio, ali njegov nogometni put striktno je vezan za Koprivnicu

– Na jednom turniru zamijetili su ga treneri iz Nogometne škole Dinama i pozvali da dođe u Zagreb na par treninga nakon kojih su bili izrazito zadovoljni njegovim nogometnim vještinama i radnom etikom. S obzirom na to da Niko ima tek 10 godina, sigurno je prerano razmišljati o ponudama i mogućem odlasku u inozemstvo, zanimanja drugih klubova jako gode, ali trenutno je za njega najvažnije da se nogometno razvija u Koprivnici, da je zdrav, sretan i da uživa u nogometu – ističe otac Tihomir.

Kao što smo pisali i na početku teksta, Niko je u svojoj generaciji apsolutno dominantan, osvojio je brojna priznanja, medalje i pehare, tako da mu je polica s trofejima već poprilično puna.

Foto: Ivan Balija
Foto: Ivan Balija
Proglašen je za najboljeg igrača poznatog turnira Coca Cole Kupa

– Trebalo bi mi dosta vremena da nabrojim sve uspjehe i individualne nagrade koje je Niko osvojio, ali izdvojio bih prošlogodišnje osvajanje Coca Cole Kupa u Splitu gdje je Niko proglašen za najboljeg igrača i to u godinu dana starijem godištu. Također, u doba pandemije bio je prvi pobjednik natjecanja Challenge Ball Mastery u regiji Hrvatske i Slovenije. Organizatori su zadavali različite tehničke elemente, mi smo Niku snimili i poslali im video na ocjenjivanje nakon kojeg su nam javili da je upravo on pobjednik – zaključio je Tihomir.

Foto: Ivan Balija
Foto: Ivan Balija

Treneri u Školi nogometa Slaven Belupa imaju pravog nebrušenog dijamanta koji bi po svim prognozama trebao imati veliku karijeru. Ali kako je i sam rekao njegov otac Tihomir, nogometni put Nike vezan je striktno za Slaven Belupo.

Po svemu sudeći, koprivnička publika će za nekoliko godina uživati u majstorijama malenog plavokosog dječaka Nike koji jednog dana sanja zaigrati u dresu Real Madrida.

Facebook komentari / dostupni ukoliko ste prijavljeni na svoj FB profil (Komentiranjem prihvaćate naše uvjete korištenja).

Ne propustite

- Oglasni prostor -
- Oglasni prostor -

Najnovije

Modni kutak

Prelijepa djevojka zaraznog osmijeha odlično isfurala legendarni predmet koji će biti hit ovog ljeta

Zaraznim osmijehom ova nas je prelijepa djevojka koja je prošetala koprivničkim trgom jednostavno "kupila". I ne samo time, odjevni...
- Oglasni prostor -

Vezane vijesti

×