13.2 C
Koprivnica
Petak, 3. svibnja 2024.
No menu items!
- Oglasni prostor -
- Oglasni prostor -

Projektom tehničke pomoći „UZ PORU PO POTPORU“ za općine pripremljeno novih 5 projekata sveukupne vrijednosti 4,1 milijuna kuna za poziv „ZAŽELI – PROGRAM ZAPOŠLJAVANJA ŽENA – FAZA III“
P

U okviru prijavljenih projekata predviđeno je zapošljavanje ukupno 84 nezaposlene žene pripadnice ranjivih skupina koje će brinuti o najmanje 534 korisnika, starijih i nemoćnih osoba na području 16 općina u našoj županiji.

Ne propustite

U okviru projekta tehničke pomoći za nastavak aktivnosti regionalnih koordinatora „UZ PORU PO POTPORU“ financiranog iz Operativnog programa „Konkurentnost i kohezija 2014.-2020.“ PORA Regionalna razvojna agencija Koprivničko-križevačke županije je tijekom svibnja pružala stručnu pomoć u pripremi 5 projektnih prijedloga koji su uspješno prijavljeni na natječaj iz programa „Zaželi – program zapošljavanja žena – faza III“ sveukupne vrijednosti 4.152.960,00 kuna.

Prijavljeni su projekti „Pomoć je moć 2“ čiji je nositelj Općina Legrad, „Zaposli pa pomozi 3“ čiji je nositelj Općina Novigrad Podravski, „Zaposli i pomozi“ čiji je nositelj Općina Drnje, „Zaželi – provedi 3!“ čiji je nositelj Općina Virje i projekt „Brižne žene podravske III“ čiji je nositelj Općina Kalinovac, dok uz navedene nositelje u dijelu spomenutih projekata kao projektni partneri sudjeluju općine Koprivnički Ivanec, Gola, Koprivnički Bregi, Ferdinandovac, Đelekovec, Peteranec, Hlebine, Rasinja, Molve, Podravske Sesvete i Novo Virje. Uz već navedene partnere, partneri na projektima su i Centar za socijalnu skrb Koprivnica, Centar za socijalnu skrb Đurđevac i Hrvatski zavod za zapošljavanje – Područni ured Križevci.

U okviru prijavljenih projekata predviđeno je zapošljavanje ukupno 84 nezaposlene žene pripadnice ranjivih skupina koje će brinuti o najmanje 534 korisnika, starijih i nemoćnih osoba na području 16 općina u našoj županiji. Planirano trajanje projekata je 8 mjeseci, od čega je predviđeno zapošljavanje žena – gerontodomaćica na razdoblje od 6 mjeseci.

Prijavljeni projekti rezultat su dugogodišnje dobre suradnje i partnerstva između navedenih općina, ali i PORE kao stručne podrške u koordinaciji i pripremi i provedbi ovih vrlo vrijednih projekata. Naime, ovi se projekti pripremaju i provode već četvrtu godinu i u kontinuitetu su iznimno dobro prihvaćeni i potrebni starijim i nemoćnim osobama na području naše županije koje su ujedno i krajnji korisnici.

Projekt je sufinancirala Europska unija iz Europskog fonda za regionalni razvoj

Sadržaj ovog članka isključiva je odgovornost PORE Regionalne razvojne agencije Koprivničko-križevačke županije

Facebook komentari / dostupni ukoliko ste prijavljeni na svoj FB profil (Komentiranjem prihvaćate naše uvjete korištenja).

Ne propustite

- Oglasni prostor -
- Oglasni prostor -

Najnovije

Upravo

FOTO Sudar Mercedesa i Škode na poznatom koprivničkom raskrižju, policija je na terenu

Prometna nesreća dogodila se maloprije na raskrižju Starogradske ulice i Ulice kraljice Jelene u Koprivnici. Kako doznajemo, sudarili su se...
- Oglasni prostor -
Vnuk Produkt - PVC stolarija Prelog - Salamander

Vezane vijesti

×