12.7 C
Koprivnica
Ponedjeljak, 30. rujna 2024.
No menu items!
- Oglasni prostor -
- Oglasni prostor -

HSS iz Koprivnice poručuje – nema prijevremenih izbora
H

Ne propustite

Friščić poručuje:Nema prijevremenih izbora. Snimio: Marijan SušenjVođenje države nije stanje izbora od danas do sutra – poručio je ”kukurikavcima” predsjednik HSS-a i potpredsjednik Sabora Republike Hrvatske Josip Friščić na sjednici Gradske organizacije HSS-a Koprivnica održanoj 22. ožujka u Koprivnici te dodao – HSS je stranka koalicije i mi kao Vlada Republike Hrvatske donosimo zakone kroz tri temeljna cilja za 2010. godinu, a to su nastavak pregovora s Europskom unijom, borba protiv korupcije i prevladavanje gospodarske krize.

Osvrnuvši se na svaki od spomenutih ciljeva te ulogu HSS-a u njihovim ostvarenjima, predsjednik Friščić je okupljenim predsjednicima ogranaka objasnio kako je od rujna protekle godine pa do veljače 2010. otvoreno više poglavlja negoli u minulih šest godina te ako se do kraja ove godine otvore i zatvore preostala poglavlja, europski parlamentarci uvjeravaju da bi 1. siječnja 2012. Hrvatska mogla postati članicom Europske unije. Nije put u Europsku uniju put u obećanu zemlju – naglasio je Friščić, dodajući da je Hrvatska do sada s europskom pravnom regulativom uskladila preko 500 zakona, a preostalo je onih 12 koji se odnose na ustavne promjene.

Budući da je Podravka i dalje ”vruća” tema, Friščić je još jednom naglasio stav Stranke o svim pitanjima vezanima za problem korupcije – Gdje su problemi, tu se treba odgovarati, a za to postoje državne službe pa neka rade svoj posao bez ometanja.

 

Sadašnja jedinstvena poljoprivredna politika Europske unije preferira velike gospodarske sustave, a sve s ciljem veće produktivnosti. Friščić je pojasnio da je upravo HSS osmislio model obiteljskih gospodarstava u okviru programa Preporod hrvatskog sela kao koncept ruralnog razvoja, a to je model o kojem se trenutno raspravlja u Bruxellesu. Osnivanjem Agencije za plaćanje Ministarstvo poljoprivrede uskoro će postati samo servis za regulativu, a pravi doprinos HSS –a u razvoju sela vidjet će se djelovanjem unutar Ministarstva regionalnog razvoja. Stoga je i dosadašnje prosvjede seljaka ocijenio politički montiranima poručivši inicijatorima da prijevremeni izbori nisu stvar SDP-a već koalicijske vlasti, a stav HSS-a je u tome jasan.

Sjednici, koju je otvorila predsjednica GO HSS-a Koprivnica Karmen Antolić, prisustvovali su i potpredsjednik Županijske organizacije HSS-a i koprivničko – križevački dožupan Ivan Pal, potpredsjednik Podžupanijske organizacije HSS-a Koprivnica Zdravko Gašparić, predsjednik Uprave Podravke i ujedno potpredsjednik koprivničkog HSS-a Miroslav Vitković, pročelnik Službe ureda župana i tajnik HSS-a Koprivničko – križevačke županije Vladimir Šadek predsjednice županijskog Hrvatskog srca Vesna Peršić Kovač i koprivničkog Hrvatskog srca Slavica Stančec, ugledni koprivnički povjesničar i HSS-ov gradski vijećnik Hrvoje Petrić te predsjednici ogranaka i ostali istaknuti predstavnici gradskog HSS-a.

Facebook komentari / dostupni ukoliko ste prijavljeni na svoj FB profil (Komentiranjem prihvaćate naše uvjete korištenja).

Ne propustite

- Oglasni prostor -
- Oglasni prostor -

Najnovije

Prometna nesreća

Podravac napravio krš i lom kod susjeda, s 2,74 promila zabio se u nesretnika i bacio ga u jarak

Prometna nesreća u kojoj je sudjelovao automobil koprivničkih registracija dogodila se u subotu u Križu Gornjem u susjednoj Bjelovarsko-bilogorskoj...
- Oglasni prostor -
Vnuk Produkt - PVC stolarija Prelog - Salamander

Vezane vijesti

×