19.9 C
Koprivnica
Subota, 18. svibnja 2024.
No menu items!
- Oglasni prostor -
- Oglasni prostor -
rasplet

Nakon što su iz HSS-a napustili skupštinu, K. Škoda Vajdić: Smetalo nas je nekorektno vođenje sjednice, no nije bila upitna podrška Korenu ni rebalansu proračuna
N

Smatramo da je vođenje sjednice bilo nekorektno i zato smo otišli sa sjednice, kaže Škoda Vajdić

Ne propustite

Burno je bilo na prošlotjednoj sjednici Županijske skupštine.

Podsjetimo, SDP je ponovno na dnevni red hitio uvrstiti zaključak o ukidanu izbornih jedinica i podjele naše županije u dvije izborne jedinice. Nakon što im to nije uspjelo, napustili su skupštinu, a nakon njih i dva člana HSS-a, Kristina Škoda Vajdić i Marko Martinčević. Njihovim odlaskom župan Darko Koren je izgubio većinu i time je s dnevnog reda skinuo točku o donošenju rebalansa proračuna.

Koren se još prošli tjedan očitovao da to nije bilo korektno s njihove strane jer su s njima programski partneri. K. Škoda Vajdić kaže da su još prošli tjedan bili na razgovoru sa županom, a ono što ih je zasmetalo, bilo je nekorektno vođenje sjednice.

– Smatramo da je vođenje sjednice bilo nekorektno i zato smo otišli sa sjednice. Nikada nije bila upitna podrška županu ni rebalansu proračuna. Mi smo prošli tjedan održali razgovor sa županom – pojasnila je Škoda Vajdić te dodala da su svojim odlaskom htjeli pokazali nezadovoljstvo vođenjem sjednice.

Dodaje da potpora nikada nije bila sporna jer rebalans proračuna sadrži stvari koje su dobre i oko kojih su se zalagali.

Što se tiče SDP-ovog prijedloga kaže da su županu Korenu prije sjednice obznanili da će podržati prijedlog.

– Smatramo da nije dobro dijeljenje naše županije na dvije jedinice i da nikad nismo bili povezani sa Slavonijom, odnosno Osijekom i Viroviticom. Ni gospodarski, ni povijesno ni na koji drugi način. Ako kome šteti ova podjela što se tiče političkih stranaka, onda šteti HSS-u jer ide po njegovoj srži, za razliku od velikih stranaka kojima ide u korist – poručila je K. Škoda Vajdić.

Facebook komentari / dostupni ukoliko ste prijavljeni na svoj FB profil (Komentiranjem prihvaćate naše uvjete korištenja).

Ne propustite

- Oglasni prostor -
- Oglasni prostor -

Najnovije

Nepravomoćno

PA KAJ JE TO? Pijan na fešti u Društvenom domu razbio čašu od 2 deci, Sud ga kaznio 700 eura?!

Koliko puta ste bili vani s društvom, malo vas je ponijelo pa ste na zvuk omiljene vam pjesme posegli...
- Oglasni prostor -
Vnuk Produkt - PVC stolarija Prelog - Salamander

Vezane vijesti

×