24.6 C
Koprivnica
Utorak, 30. travnja 2024.
No menu items!
- Oglasni prostor -
- Oglasni prostor -
Koprivničke pametne klupe

Al’ fakat, sedneš se, puniš mobitel i surfaš po ePodravina.hr
A

Ne propustite

Korisnici proizvedenu energiju mogu iskoristiti za punjenje svojih mobitela ili tableta, mogu se povezati s internetom, a noću služi kao javna rasvjeta – istaknuo je Ivan Mrvoš iz Solina, autor izuma pametnih klupa.

Prva solarna pametna klupa koja je energetski potpuno neovisna postavljena je danas, u srijedu, ispred koprivničkog Komunalca, a postavljene su još i na Florijanskom trgu i ispred Doma mladih. Ono što ih razlikuje od ostalih, do sada postavljenih, jest to što su jedine u regiji opremljene mobilnim bežičnim pristupnim točkama.

– Klupa ima solarne ploče koje preko dana prikupljaju sunčevu energiju koja se pretvara u električnu i pohranjuje u baterije koje se nalaze unutar klupe. Korisnici proizvedenu energiju mogu iskoristiti za punjenje svojih mobitela ili tableta, mogu se povezati s internetom, a noću služi kao javna rasvjeta – istaknuo je Ivan Mrvoš iz Solina, autor izuma pametnih klupa.

Mrvoš je objasnio da postoji aplikacija putem koje korisnici mogu vidjeti proizvedenu i potrošenu energiju, smanjenje CO2, stanje baterije, temperaturu, vlažnost zraka i neke osnovne statistike, a putem četiri USB priključka s bočnih strana istovremeno se može puniti četiri različitih uređaja.

Investitori ovog projekta vrijednog 35.000 kuna su Grad Koprivnica i Komunalac, koji su, kako kažu, prepoznali kvalitetu proizvoda te se time svrstali u onaj dio gradova koji teže napretku i poboljšanju uvjeta života i boravka sugrađana.

Facebook komentari / dostupni ukoliko ste prijavljeni na svoj FB profil (Komentiranjem prihvaćate naše uvjete korištenja).

Ne propustite

- Oglasni prostor -
- Oglasni prostor -

Najnovije

Druženje i sport

FOTO Plazma Sportske igre mladih u Koprivnici su okupile tisuću učenika osnovnih škola, evo tko ide na završnicu

Na sportskom igralištu u sklopu Osnovne škole Antun Nemčić Gostovinski okupilo se gotovo tisuću učenika osnovnih škola s područja...
- Oglasni prostor -
Vnuk Produkt - PVC stolarija Prelog - Salamander

Vezane vijesti

×