17.4 C
Koprivnica
Utorak, 30. travnja 2024.
No menu items!
- Oglasni prostor -
- Oglasni prostor -
LIJEPA GESTA

Novigraci otkrili spomen ploču Vinki Pavlek, otvorili i izložbu njenih fotografija, crteža i knjiga
N

Spomen-ploču svečano su otkrile učenice Marija Harabajza i Hana Franjo

Ne propustite

U Osnovnoj školi Prof. Blaž Mađer u Novigradu Podravskom svečano je otkrivena spomen – ploča Vinki Pavlek, (Skradin kraj Šibenika, 1943. – Koprivnica, 2021.) zaslužnoj učiteljici hrvatskog jezika i književnosti, knjižničarki, pjesnikinji, prozaistici, komediografkinji, redateljici, urednici, zavičajnoj književnici, slikarici, predsjednici Udruge za kulturu Komarna i dugogodišnjoj članici Matice hrvatske.

Uz spomen-ploču, koju su zajedničkim snagama postavili OŠ Prof. Blaž Mađer, Općina Novigrad Podravski i Ogranak MH u Koprivnici, na kojoj je otisnuta i njezina pjesma Dva zavičaja koju je smatrala osobnom himnom, otvorena je i lijepa i bogata spomen-izložba s fotografijama iz školskih dana Vinke Pavlek, crtežima u tušu, uljima na platnu te s njezinim knjigama poezije i proze.

U prigodnom programu s interpretacijama pjesama Vinke Pavlek sudjelovali su učenici: Tija Šenvald, Matija Rušak, Bartol Trnski, Bruno Barunđek, Lucija Horvat i Karolina Marušić i učitelji škole Dijana Bagarić Mišura i Petar Picer, dok su se prigodnim i nadahnutim spomen-slovom o životu i djelu Vinke Pavlek prisutnima obratili bivša ravnateljica škole Marija Kalšan, ravnateljica škole Lidija Peroš, načelnik Općine Zdravko Brljek i predsjednik Ogranka Matice hrvatske u Koprivnici Dražen Ernečić. Spomen-ploču svečano su otkrile učenice Marija Harabajza i Hana Franjo. Svečanosti je prisustvovala u ime obitelji i kći Melita Pavlek.

Facebook komentari / dostupni ukoliko ste prijavljeni na svoj FB profil (Komentiranjem prihvaćate naše uvjete korištenja).

Ne propustite

- Oglasni prostor -
- Oglasni prostor -

Najnovije

OŠ Braća Radića

POMOZIMO “Radići” sudjeluju u natječaju RTL pomaže djeci, a treba im vaš klik! Evo kako glasati

Učenici OŠ "Braća Radić" Koprivnica snimili su video uradak kojim sudjeluju na RTL-ovom natječaju RTL pomaže djeci. Jedina su prijavljena...
- Oglasni prostor -
Vnuk Produkt - PVC stolarija Prelog - Salamander

Vezane vijesti

×