24.6 C
Koprivnica
Četvrtak, 30. svibnja 2024.
No menu items!
- Oglasni prostor -
- Oglasni prostor -
nova ekipa

Koprivnica dobila potpuno novo Kulturno vijeće, nema više Karle Lulić koju je Šafarek optužio za namještanje natječaja, evo novih imena
K

Prije nepunih godinu dana, u veljači 2022. godine, konstruirano je i potvrđeno novo/staro vodstvo, na čelu s predsjednicom Karlom Lulić, međutim, nekoliko mjeseci kasnije našli su se na udaru koprivničkog biologa i istraživača

Ne propustite

Nakon što su stari članovi razriješeni sredinom listopada prošle godine, Kulturno vijeće Grada Koprivnice početkom nove godine dobilo je i nove članove, odnosno predsjednika. To je Karlo Galinec, inače ravnatelj koprivničke Knjižnice i čitaonice Fran Galović, kojemu će društvo praviti članovi Maja Holek (ravnateljica POU Koprivnica), Robert Čimin (ravnatelj Muzeja), Filip Klauček (glazbeni profesor i skladatelj) i Damir Mađerić (kazališni redatelj).

Svi oni potvrđeni su na mandat od četiri godine, a rješenje o njihovom imenovanju donio je gradonačelnik Mišel Jakšić.

Zanimljivo je da u Vijeću nije nitko od prošle petorke, kojom je predsjedala Karla Lulić. Članovi su bili Helena Kušenić, Gordana Špoljar Andrašić, Dalibor Grubačević i Mario Periša. Svi oni su početkom listopada osobno poslali zahtjev za razrješenjem dužnosti, a iako je to pravdano kao tehničkim potezom, jer kako su tada rekli, novi zakon predviđa drugačiji sastav Kulturnog vijeća, pomalo je čudno da je Kulturno vijeće dobilo kompletno novi sastav.

Štoviše, prije nepunih godinu dana, u veljači 2022. godine, konstruirano je i potvrđeno novo/staro vodstvo, na čelu s predsjednicom Karlom Lulić, redateljicom i producenticom s diplomom pariške Sorbonne. Međutim, nekoliko mjeseci kasnije Karla Lulić došla je na naslovnice, jer ju je koprivnički biolog i istraživač Goran Šafarek ozbiljno optužio u namještanje kulturnih natječaja. Ta tema jedno se vrijeme provlačila medijima, pisali smo i mi o njoj nekoliko puta, no strasti su se nakon nekog vremena smirile, bez da se doznala prava istina.

Ima li sve to veze s činjenicom da nitko od tadašnjih članova nije više u aktualnom vijeću i je li to dio razloga zašto su svi poslali zahtjev za razrješenjem dužnosti u listopadu, ili je sve strogo povezano s novim zakonom, vjerojatno nikad nećemo ni doznati.

Na kraju samo dodajmo da je Karla Lulić predsjednica Kulturnog vijeća bila od listopada 2020. godine, kada je zamijenila dotadašnju Draganu Pandžu.

Facebook komentari / dostupni ukoliko ste prijavljeni na svoj FB profil (Komentiranjem prihvaćate naše uvjete korištenja).

Ne propustite

- Oglasni prostor -
- Oglasni prostor -

Najnovije

Kloštar Podravski slavi svoj dan

Općina Kloštar Podravski sve je poželjnije mjesto za život, Pavlović: Imamo puno spremnih projekata, a toplice će biti jedinstvene u Hrvatskoj

Pitoreskna Općina Kloštar Podravski, smještena na samom jugoistoku Koprivničko-križevačke županije bogata je prirodnim ljepotama. Osim prirodnih ljepota, može se...
- Oglasni prostor -
Vnuk Produkt - PVC stolarija Prelog - Salamander

Vezane vijesti

×