14.6 C
Koprivnica
Subota, 18. svibnja 2024.
No menu items!
- Oglasni prostor -
- Oglasni prostor -
mljac

Brzi tart od čokolade oduševit će sve kojima ga poslužite
B

Potrebno vam je oko 75 g badema, šest žlica šećera, oko 160 g brašna, ¼ žličice soli, oko 90 g hladnog maslaca, 350 g čokolade (50 posto kakaa), 300 ml slatkog vrhnja, jedna žličica ekstrakta vanilije

Ne propustite

Želite li nešto slatko, a da je brzo gotovo bez puno pripreme, onda je ovaj tart savršen za vas.

Potrebno vam je oko 75 g badema, šest žlica šećera, oko 160 g brašna, ¼ žličice soli, oko 90 g hladnog maslaca, 350 g čokolade (50 posto kakaa), 300 ml slatkog vrhnja i jedna žličica ekstrakta vanilije.

Prvo zagrijte pećnicu na 180 kako bi bila spremna, a onda zamijesite tijesto.

– Sitno sameljite bademe. Pomiješajte ih s brašnom, šećerom i solju te dobro izmiješajte. Dodajte hladni maslac narezan na listiće i izradite rukama u mrvičastu smjesu. Prebacite tijesto u kalup pa utisnite u dno i uz rubove. Pecite otprilike 20 minuta, sve dok ne poprimi zlatnu boju, pa pustite da se potpuno ohladi – pojašnjava 24sata.

Za kraj vam preostaje da zagrijete vrhnje za šlag i prelijete ga preko nasjeckane čokolade. Potom prelijte ganache preko ohlađenog prhkog tijesta i pustite da se hladi sat vremena. Možete poslužiti uz šlag ili pak neko svježe bobičasto voće.

Facebook komentari / dostupni ukoliko ste prijavljeni na svoj FB profil (Komentiranjem prihvaćate naše uvjete korištenja).

Ne propustite

- Oglasni prostor -
- Oglasni prostor -

Najnovije

Digitalno doba

FOTO/VIDEO Najbolje fotografije Ivana Brkića kroz 20 godina karijere privukle brojne znatiželjnike u Galeriju

Izložba fotografija Ivana Brkića, poznatog koprivničkog fotografa, otvorena je u Galeriji Koprivnica. Djelić njegova opusa, koji broji više od 700...
- Oglasni prostor -
Vnuk Produkt - PVC stolarija Prelog - Salamander

Vezane vijesti

×