14 C
Koprivnica
Petak, 3. svibnja 2024.
No menu items!
- Oglasni prostor -
- Oglasni prostor -

Podravka pobijedila Zaječar sa tri pogotka razlike
P

Ne propustite

100821-nikcevic-mU svom trećem pripremnom nastupu Podravka Vegeta pobijedila je u subotu prije podne u Koprivnici srpske prvakinje Zaječar s 30-27 (16-16). Osim što je pobijedila, Podravka Vegeta bolje je i djelovala nego na prve dvije utakmice.

Domaće su nastupile bez ozlijeđene Maje Zebić, a i kod Zaječara su izostale dvije igračice (Matić i Krpež). Zaječar je, naime, u četvrtak i petak odigrao dvije utakmice u Ljubljani s Krimom, na svojoj mini-turneji, pa su uslijedile i manje ozljede.

U RK Zaječaru igra šest srpskih reprezentativki (Koperec, Bartošić, Damnjanović, Đerić, Števin i Pop-Lazić, plus hrvatska Pavić), u Podravki Vegeti na toj utakmici igralo je devet (Žderić, Kožnjak, Petković, Gaće, Milanović Litre, Poljak, Tatari i Pušić, plus crnogorska Nikčević, Zebić, ozlijeđena).

Utakmica je cijelim tokom bila izjednačena, pred kraj je Podravka Vegeta imala više snage i bila preciznija. Bez obzira na izgubljene loptu, pogrešna dodavanja, usklađivanja u obrani, pojedinke već iskaču. Kad ”iskoče” sve, bit će izbalansirane u solidnu ekipu. Mislimo da oba krila, i Pušić i Gaće, a i Zebić, koja nije igrala, kao treća, odlično obavljaju svoj posao. Pasičnik je primjer odgovornosti. Tatari je podigla formu, ali zna i ona da katkada smiješa i sebe i suigračice.

Milanović Litre ima premalo upotrebljivih lopti, iako se dosta forsiralo na nju. Možda koji pogled na, u tom trenutku, slobodna krila. Kožnjak u svojoj maloj (maloj) minutaži solidna, Petković će shvatiti da treba više koristiti svoju ”ljevaču”. Sve se to odnosi na igru u napadu kako smo je vidjeli u ovoj i u prethodne dvije utakmice. A kako je obrana polazište svakog uspjeha, ekipa će to sigurno usavršiti. Zasad se prima previše golova, a, kako je netko primijetio, ako Podravka primi manje od 30 golova – pobjeđuje.

Spomenut ćemo da je Uprava RK Podravke mirne duše mogla održati sastanak s kvorumom: na utakmici su bila čak šest od 10 članova Uprave. Izrazili su zadovoljstvo viđenim, a s obzirom na kritične izvještaje s prethodnih utakmica. No, bez kritičkih opažanja nema napretka, pa ćemo i ovoga puta reći da se golmanice još traže (udarci s krila i oni ”z goric”, izvana), da zbog previše nabijanja u sredinu teško dolazi do razvoja igre i pivot teško dolazi do lopti, a da će Sandri Nikčević, bez obzira na relativno dobru realizaciju, trebati vremena da se uklopi i poboljša postotak realizacije.

Zaječar je vodio izbornik srpske reprezentacije Dušan Milić. Dobra je bila reprezentativna golmanica internacionalka Đerić, zatim reprezentativka Koperec, a svidjela se i najbolja srpska juniorka Živković.

Idući tjedan 10 Podravkinih igračica na pripremama je reprezentacije u Koprivnici i na Pannon kupu u Mađarskoj. Novi susret s njima bit će na turniru Josipa Samaržije Bepa, kada će se u Koprivnici okupiti ekipe Lige prvakinja i ujedno i Regionalne lige Hypo, Krim i Budućnost.

PRIJATELJSKA MEĐUNARODNA RUKOMETNA UTAKMICA

PODRAVKA VEGETA – ZAJEČAR 30-27(16-16)

KOPRIVNICA – Sportska dvorana gimnazije Frana Galovića. Gledatelja: 100. Suci: Dalibor Blesić i Marko Presek (Hrvatska).

PODRAVKA VEGETA: Žderić (5+0), Jelčić (6+1); Čović, Vukojević, Kožnjak 2, Pongrac, Petković 2, Beljo, Gaće 4, Milanović Litre 2, Poljak, Pasičnik 4(1), Tarle 1, Tatari 6, Nikčević 5, Pušić 4(1). TRENER: Neven Hrupec.

ZAJEČAR: Mišković (1+1), Đeri (7+0), Kačarević (-); Pavić 4, Kukić 2, Koperec 5, Živković 4(1), Bartošić 2(2), Damnjanović 4, Števin, Mitruševska 2, Nišavić 2, Pop-Lazić 2, Milanović. TRENER: Dušan Milić.

SEDMERCI: Podravka Vegeta 3(2), Zaječar (4(3).

ISKLJUČENJA: Podravka Vegeta 10 minuta (Milanović Litre i Pušić 2+2, Nikčević 2), Zaječar 6 minuta (Živković, Damnjanović i Števin po 2).

IGRAČICA UTAKMICE: Miranda Tatari (Podravka Vegeta).

Facebook komentari / dostupni ukoliko ste prijavljeni na svoj FB profil (Komentiranjem prihvaćate naše uvjete korištenja).

Ne propustite

- Oglasni prostor -
- Oglasni prostor -

Najnovije

Prekrasna!

Sestra Andrea oduševila nas ružičastom haljinom i prekrasnim osmijehom

Danas se održao 7. kongres medicinski sestara u dvorani Domoljub. To je ujedno bila prilika da se medicinske sestre, primalje...
- Oglasni prostor -

Vezane vijesti

×