18.7 C
Koprivnica
Četvrtak, 2. svibnja 2024.
No menu items!
- Oglasni prostor -
- Oglasni prostor -

Uhvaćeni „kradljivci“starog papira iz Eko kutija
U

Ne propustite

U koordiniranoj građanskoj akciji članova UZOR-a Hrvatske i djelatnika Policijske uprave koprivničko-križevačke u utorak su pronađene dvije osobe koje već više mjeseci organizirano otuđuju stari papir iz Eko kutija na području grada Koprivnice. Građanin Koprivnice uključen u građansku inicijativu „Zajedno za zeleniju i zdraviju Koprivnicu“, dojavio je da mlađi muškarac i starija žena sumnjivog izgleda i ponašanja otuđuju stari papir iz Eko kutija u stambenim zgradama, tako da je na njegovu inicijativu i pokrenuta ova akcija.

 

Slijedom toga, djelatnici PU koprivničko-križevačke poduzeli su sve potrebne radnje kako bi se spriječilo daljnje nastajanje štete te su u samo nekoliko minuta uhvatili „kradljivce“ papira. 

Naime, sumnjivci su bijelim kombijem, bjelovarskih registarskih oznaka (koji je od ranije poznat policiji) redovito obilazili lokacije stambenih zgrada u Koprivnici u kojima su postavljene Eko kutije te su otuđivali stari papir i odvozili ga u nepoznatom smjeru te na taj način nanosili štetu i građanima i Udruzi za održivi razvoj Hrvatske.

Građanska inicijativa „Zajedno za zeleniju i zdraviju Koprivnicu“ dio je nacionalne vizije Udruge kojom se svakom građaninu Republike Hrvatske želi stvoriti mogućnost za primarnu reciklažu svih vrsta korisnog otpada u vlastitom domaćinstvu. Eko kutijama se našim sugrađanima omogućuje odvojeno sakupljanje (primarna reciklaža) starog papira kao korisnog otpada u stambenim zgradama i kućanstvima.

UZOR Hrvatske razvija mrežu odgovornih članova u društvu, koji svojim djelovanjem doprinose održivom ekonomskom, okolišnom i društvenom razvoju zajednice. Već sada ova mreža broji 207 odgovornih članova iz različitih dijelova Hrvatske. Svoje ciljeve Udruga ostvaruje pokretanjem građanskih inicijativa, projekata, programa i građanskih mišljenja u zajednici.

Facebook komentari / dostupni ukoliko ste prijavljeni na svoj FB profil (Komentiranjem prihvaćate naše uvjete korištenja).

Ne propustite

- Oglasni prostor -
- Oglasni prostor -

Najnovije

pomozimo

JOŠ MOŽETE GLASATI! “Radići” i učenici iz Sokolovca trebaju vaš “klik” do ponoći, pomozite im da opreme knjižnice!

Udruga "RTL pomaže djeci" oprema knjižnice osnovnih škola diljem Lijepe Naše! Tako su učenici iz Osnovne škole "Braća Radić" i...
- Oglasni prostor -
Vnuk Produkt - PVC stolarija Prelog - Salamander

Vezane vijesti

×