UZOR Hrvatske

Koprivničkim vrtićarcima podijeljen je Dječji priručnik za održivi razvoj

Održiva budućnost i svijet bez otpada ovise o današnjem valu promjena ponašanja.

10:01h
0
dv smijesak
Foto: Uzor Hrvatske

Voditeljica projekata UZOR-a HRVATSKE Sonja Hlebar, jučer je svoj djeci koprivničkog Dječjeg vrtića Smiješak uručila Dječje priručnike za održivi razvoj, Prepoznavanje i razvrstavanje otpada, njih ukupno 97-ero.

Novim Dječjim priručnikom za održivi razvoj, Prepoznavanje i razvrstavanje otpada, UZOR želi još više doprinijeti odgoju i obrazovanju djece za održivi razvoj u Republici Hrvatskoj, ali i u drugim zemljama.

Kako bi djeca u svakoj prilici znala prepoznavati i razvrstavati otpad, potrebno ih je odgajati i obrazovati od najranije dobi te poticati na željeno ponašanje u vrtićima i osnovnim školama na njima zanimljiv način.

Foto: Uzor Hrvatske

Dječji priručnik za održivi razvoj, Prepoznavanje i razvrstavanje otpada je namijenjen djeci predškolske i školske dobi do 4. razreda osnovne škole.

Održiva budućnost i svijet bez otpada ovise o današnjem valu promjena ponašanja.

Stoga je UZOR-ov cilj da svako dijete predškolske i školske dobi u Republici Hrvatskoj, do 4. razreda osnovne škole, čim prije dobije svoj besplatan primjerak Dječjeg priručnika za održivi razvoj, Prepoznavanje i razvrstavanje otpada, kroz partnersku suradnju civilnog, poslovnog i javnog sektora.