18.7 C
Koprivnica
Četvrtak, 2. svibnja 2024.
No menu items!
- Oglasni prostor -
- Oglasni prostor -

Čović, Vidak i Vukojević u juniorskoj reprezentaciji
Č

Ne propustite

Izbornik ženske juniorske reprezentacije Nenad Šoštarić, koji je naslijedio Matu Matijevića, objavio je popis za prvo okupljanje u njegovom mandatu. Novu juniorsku reprezentaciju čine djevojke rođene 1992. godine i mlađe.

Iz RK Podravke Šoštarić je uzeo tri igračice i dvije pričuve. To su desno krilo Lea Vukojević, lružna napadačica Andrea Čović, vanjska igračica Marijeta Vidak, a pričuve su vratarka Ivana Kapitanović i vanjska igračica Ivana Dragišić.

Odakle su druge juniorke? Iz kluba izbornika, Lokomotive, četiri su djevojke: vanjske igračice Milić, Vučković, Krsnik i Pasarić. Tri su igračice iz Zameta: lijevo krilo Plahinek, pivot Ježić i vanjska igračica Toto. Sesvete imaju jednu igračicu, golmanicu Razum, i dvije pričuve, kružnu napadačicu Petru Stopić i vanjsku Paulu Stopić. Iz Dalmatinke je golmanica Sanader i pričuva lijevo krilo Marinović, a iz ostalih klubova po jedna je rukometašica: lijevo krilo Žuliček (Umag), desno krilo Konta (Orijent), vanjske igračice Sabljak (Trešnjevka) i Kuzman (TVIN Trgocentar) te pričuve desno krilo Maraš (Vranjic) i vanjska igračica Masnić (Sinj).

Prva akcija novog stručnog stožera u izabranih juniorki (izbornik Nenad Šoštarić, treneri Goran Mrđen i Nataša Kolega, trener vratarki Vladimir Vujović, fizioterapeut Aida Vicković, tehnički direktor ženskih reprezentacija Ratko Balenović) su pripreme u Vrbovcu od 6. prosinca, a potom, od 10. do 12. prosinca, sudjelovanje na turniru u Beču.
Izbornik Nenad Šoštarić objasnio je plan rada s juniorkama:

– To su djevojke koje su do sada bile kadetkinje, zadnji njihov nastup bio je na otvorenom Europskom prvenstvu koje se svake godine igra u Švedskoj. Riječ je o grupi igračica koje su bile okosnica kadetske reprezenatcije, a njima ćemo priključiti neke za koje mislimo da imaju mjesta u reprezentaciji. Cilj nam je da se što prije odlučimo za 12 djevojaka koje će činiti okosnicu ekipe, dok ćemo ostale četiri mijenjati iz akcije u akciju. Nakon Nove godine okupljat ćemo se jedanput mjesečno do travnja, kada igramo kvalifikacije za Europsko prvenstvo, kojem je u kolovozu domaćin Nizozemska. U našoj su kvalifikacijskoj skupini Poljska, Grčka i domaćin skupine Izrael, a igra se od 22. do 24. travnja slijedeće godine. Mi, naravno, želimo sudjelovati na tom Europskom prvenstvu – rekao je Šoštarić u priopćenju HRS-a.

Facebook komentari / dostupni ukoliko ste prijavljeni na svoj FB profil (Komentiranjem prihvaćate naše uvjete korištenja).

Ne propustite

- Oglasni prostor -
- Oglasni prostor -

Najnovije

pomozimo

JOŠ MOŽETE GLASATI! “Radići” i učenici iz Sokolovca trebaju vaš “klik” do ponoći, pomozite im da opreme knjižnice!

Udruga "RTL pomaže djeci" oprema knjižnice osnovnih škola diljem Lijepe Naše! Tako su učenici iz Osnovne škole "Braća Radić" i...
- Oglasni prostor -

Vezane vijesti

×