21.3 C
Koprivnica
Ponedjeljak, 15. travnja 2024.
No menu items!
- Oglasni prostor -
- Oglasni prostor -

Čović, Vidak i Vukojević u juniorskoj reprezentaciji
Č

Ne propustite

Izbornik ženske juniorske reprezentacije Nenad Šoštarić, koji je naslijedio Matu Matijevića, objavio je popis za prvo okupljanje u njegovom mandatu. Novu juniorsku reprezentaciju čine djevojke rođene 1992. godine i mlađe.

Iz RK Podravke Šoštarić je uzeo tri igračice i dvije pričuve. To su desno krilo Lea Vukojević, lružna napadačica Andrea Čović, vanjska igračica Marijeta Vidak, a pričuve su vratarka Ivana Kapitanović i vanjska igračica Ivana Dragišić.

Odakle su druge juniorke? Iz kluba izbornika, Lokomotive, četiri su djevojke: vanjske igračice Milić, Vučković, Krsnik i Pasarić. Tri su igračice iz Zameta: lijevo krilo Plahinek, pivot Ježić i vanjska igračica Toto. Sesvete imaju jednu igračicu, golmanicu Razum, i dvije pričuve, kružnu napadačicu Petru Stopić i vanjsku Paulu Stopić. Iz Dalmatinke je golmanica Sanader i pričuva lijevo krilo Marinović, a iz ostalih klubova po jedna je rukometašica: lijevo krilo Žuliček (Umag), desno krilo Konta (Orijent), vanjske igračice Sabljak (Trešnjevka) i Kuzman (TVIN Trgocentar) te pričuve desno krilo Maraš (Vranjic) i vanjska igračica Masnić (Sinj).

Prva akcija novog stručnog stožera u izabranih juniorki (izbornik Nenad Šoštarić, treneri Goran Mrđen i Nataša Kolega, trener vratarki Vladimir Vujović, fizioterapeut Aida Vicković, tehnički direktor ženskih reprezentacija Ratko Balenović) su pripreme u Vrbovcu od 6. prosinca, a potom, od 10. do 12. prosinca, sudjelovanje na turniru u Beču.
Izbornik Nenad Šoštarić objasnio je plan rada s juniorkama:

– To su djevojke koje su do sada bile kadetkinje, zadnji njihov nastup bio je na otvorenom Europskom prvenstvu koje se svake godine igra u Švedskoj. Riječ je o grupi igračica koje su bile okosnica kadetske reprezenatcije, a njima ćemo priključiti neke za koje mislimo da imaju mjesta u reprezentaciji. Cilj nam je da se što prije odlučimo za 12 djevojaka koje će činiti okosnicu ekipe, dok ćemo ostale četiri mijenjati iz akcije u akciju. Nakon Nove godine okupljat ćemo se jedanput mjesečno do travnja, kada igramo kvalifikacije za Europsko prvenstvo, kojem je u kolovozu domaćin Nizozemska. U našoj su kvalifikacijskoj skupini Poljska, Grčka i domaćin skupine Izrael, a igra se od 22. do 24. travnja slijedeće godine. Mi, naravno, želimo sudjelovati na tom Europskom prvenstvu – rekao je Šoštarić u priopćenju HRS-a.

Facebook komentari / dostupni ukoliko ste prijavljeni na svoj FB profil (Komentiranjem prihvaćate naše uvjete korištenja).

Ne propustite

- Oglasni prostor -
- Oglasni prostor -

Najnovije

u krugu obitelji

FOTO/VIDEO Baka Mica proslavila 90. rođendan: Imam devet praunučadi, kad bi dobila deseto doživjela bih i stotu

Danas mi je najsretniji dan u životu, nemate pojma koliko sam sretna kad vas sve vidim na okupu -...
- Oglasni prostor -

Vezane vijesti

×