12.6 C
Koprivnica
Petak, 3. svibnja 2024.
No menu items!
- Oglasni prostor -
- Oglasni prostor -

Gradnja termoelektrane u Koprivničkom Ivancu mogla bi početi već na jesen
G

Ne propustite

Predstavnici tvrtke „e-two-energy“ d.o.o., koja je zadužena za izgradnju termoelektrane u Koprivničkom Ivancu, na čelu s direktorom tvrtke Jurgenom Steinkeom, posjetili su Županiju gdje su s domaćinima održali radni sastanak.

Razlog njihovog dolaska je odlazak dosadašnjeg direktora i suvlasnika Borislava Hrleca iz te tvrtke, a unatoč njegovom odlasku, projekt termoelektrane ide dalje, a dokaz tome je i lokacijska dozvola koja je izdana prije mjesec dana.

 

– Lokacijska dozvola  je izdana 11. veljače, a za projekt je potrebno 5,3 hektara zemljišta. Mehanički dio postrojenja gradila bi kompanija iz Austrije, a građevinski dio tvrtka iz Hrvatske. Banke su prilično zainteresirane za financiranje projekta, a predviđam da bi gradnja postrojenja mogla početi u rujnu ove godine – kazao je Jurgen Steinke.

Steinke je također napomenuo da će se toplinska energija od energane ponuditi i Gradu Koprivnici, Podravci i drugim tvrtkama te da će pogon otvoriti oko 60 radnih mjesta za radnike niže stručne spreme, a 75 ukupno.

Načelnik Općine Koprivnički Ivanec Božidar Vrabelj, koji je također nazočio sastanku, kazao je da uskoro kreće natječaj za prodaju zemljišta u poduzetničkoj zoni te da će početna cijena biti 50% niža od cijena zemljišta u gradovima, što je velik poticaj za investitore.

Na kraju napomenimo da su predstavnici tvrtke „e-two-energy“ neposredno prije ovog sastanka bili na sastanku u Gradu Koprivnici, gdje su o projektu i svojim daljnjim planovima informirali i gradonačelnika.

Facebook komentari / dostupni ukoliko ste prijavljeni na svoj FB profil (Komentiranjem prihvaćate naše uvjete korištenja).

Ne propustite

- Oglasni prostor -
- Oglasni prostor -

Najnovije

Upravo

FOTO Sudar Mercedesa i Škode na poznatom koprivničkom raskrižju, policija je na terenu

Prometna nesreća dogodila se maloprije na raskrižju Starogradske ulice i Ulice kraljice Jelene u Koprivnici. Kako doznajemo, sudarili su se...
- Oglasni prostor -
Vnuk Produkt - PVC stolarija Prelog - Salamander

Vezane vijesti

×