25.2 C
Koprivnica
Utorak, 30. travnja 2024.
No menu items!
- Oglasni prostor -
- Oglasni prostor -
mladi za mlade

Koprivnički učenici predstavili svoje uspješne projekte
K

Ne propustite

Ovaj program Mladi za mlade koji se već tradicionalno održava u povodu Dana Europe organiziran je s ciljem prezentiranja brojnih uspješnih europskih i drugih projekata koji se provode u osnovnim i srednjim školama, a okupio je više od 160 učenika.

Dvodnevna manifestacija Mladi za mlade održana je u ponedjeljak i utorak u koprivničkoj Knjižnici i čitaonici Fran Galović u suradnji s koprivničkim osnovnim i srednjim školama te s Koprivničko-križevačkom županijom kao pokroviteljem.

Ovaj program koji se već tradicionalno održava u povodu Dana Europe organiziran je s ciljem prezentiranja brojnih uspješnih europskih i drugih projekata koji se provode u osnovnim i srednjim školama, a okupio je više od 160 učenika.

U prvom, srednjoškolskom dijelu programa sudjelovale su Gimnazija Fran Galović, Srednja škola Koprivnica i Obrtnička škola Koprivnica. Tom prilikom predstavljeni su europski projekti usavršavanja stranih jezika, unapređivanja korištenja web 2.0 alata i vještina poučavanja, učenja o poduzetništvu, mobilnosti i provođenja stručne prakse za kuhare u inozemstvu. U svojim projektima koprivnički srednjoškolci i njihovi nastavnici surađivali su sa školama iz Italije, Francuske, Španjolske, Finske, Slovenije, Velike Britanije, Estonije i drugih europskih zemalja i pri tome stjecali dragocjena nova znanja i iskustva.

Mladi za mlade // Foto: Knjižnica i čitaonica Fran Galović
Mladi za mlade // Foto: Knjižnica i čitaonica Fran Galović

Drugi dio programa bio je namijenjen koprivničkim osnovnim školama koje su predstavile svoje uspješne razredne ili školske projekte.

Osnovna škola Antun Nemčić Gostovinski predstavila je projekte u kojima sudjeluju učenici četvrtih razreda. To su Branje ne pozna meje / Čitanje ne poznaje granice provodi se u suradnji s partnerskom školom iz Slovenije s ciljem promicanja hrvatske i slovenske dječje književnosti, razvijanja čitalačkih sposobnosti i  vještina te promocije školske knjižnice. Drugi projekt je Svaki tjedan, deterdžent jedan, a cilj je promovirati prirodna sredstva za čišćenje i potaknuti lokalno stanovništvo da ih koristi te tako smanjiti uporabu i štetan utjecaj kemijskih sredstava na okoliš.

Osnovna škola Braća Radić predstavila je projekt Renesansa na kojem se učenici upoznaju s obilježjima renesanse na području plesa, glazbe, kuhinje, običaja, zanimanja, mode, arhitekture i slično, a cilj je sva stečena znanja i vještine prezentirati u svrhu promocije Renesansnog festivala u Koprivnici.

Osnovna škola Đuro Ester predstavila je prve rezultate trogodišnjeg Erasmus+ projekta Krećimo se na zdrav, siguran i održiv način, s ciljem poticanja učenika da u školu dolaze pješice ili biciklima. Usto, predstavili su i projekt Svaki mjesec jedan sat volontiram

Podršku mladima dali su predstavnici Koprivničko-križevačke županije, Ivan Pal, zamjenik koprivničko-križevačkog župana, i Nataša Kroboti Hrastić, viša savjetnica za međunarodne odnose u županijskom Odsjeku za međunarodnu suradnju i europske fondove.

Facebook komentari / dostupni ukoliko ste prijavljeni na svoj FB profil (Komentiranjem prihvaćate naše uvjete korištenja).

Ne propustite

- Oglasni prostor -
- Oglasni prostor -

Najnovije

Krenula je sezona

Nezaposleni Podravci “sele” na more, ispod 1270 eura ne žele konobariti, kuhari “izvjesili” cijenu od 1540 eura!

Nedostatak radnika, porezna opterećenja te nerealno regulirana radna vremena glavni su problemi naših ugostitelja. Sve se to potencira u...
- Oglasni prostor -
Vnuk Produkt - PVC stolarija Prelog - Salamander

Vezane vijesti

×