24.6 C
Koprivnica
Utorak, 30. travnja 2024.
No menu items!
- Oglasni prostor -
- Oglasni prostor -
NA BIROU 5.539 OSOBA

U odnosu na ožujak evidentirano 452 manje nezaposlenih
U

Ne propustite

Evidentirano je 509 potreba za radnicima od strane poslodavaca, što je za 19,8 posto manje nego u ožujku.

Hrvatski zavod za zapošljavanje, Područni ured Križevci izvijestio je o kretanju nezaposlenosti u travnju ove godine.

Krajem travnja evidentirano je 5.539 nezaposlenih osoba. U odnosu na ožujak evidentirane su 452 osobe manje, dok je u odnosu na mjesec travanj prethodne godine evidentirano 1.210 osoba. U odnosu na prethodni mjesec u svim je Ispostavama evidentiran pad broja nezaposlenih osoba, i to u Ispostavi Đurđevac za 160 osoba, u Ispostavi Koprivnica za 211 osoba te u Ispostavi Križevci za 81 osobu.

Promatramo li udio u nezaposlenosti prema dobnim skupinama, krajem travnja najveći udio u evidenciji bilježe osobe dobne skupine od 20 do 24 godine (15,1 posto), te od 25 do 29 (13,3 posto), zatim od 55 do 59 (12,7 posto) i 50 do 54 godine (10,9 posto).

Područni ured Križevci tijekom izvještajnog mjeseca evidentira 509 potreba za radnicima od strane poslodavaca, što je za 19,8 posto manje nego u ožujku te za 29,5 posto više nego u travnju prethodne godine.

Promatrano prema djelatnostima, najviše je potreba iskazano u prerađivačkoj industriji, građevinarstvu, stručnim, znanstvenim i tehničkim djelatnostima, javnoj upravi i obrani; obveznom socijalnom osiguranju, obrazovanju, trgovini na veliko i na malo; popravku motornih vozila i motocikala, djelatnosti pružanja smještaja te pripreme i usluživanja hrane te u djelatnosti zdravstvene zaštite i socijalne skrbi.

Facebook komentari / dostupni ukoliko ste prijavljeni na svoj FB profil (Komentiranjem prihvaćate naše uvjete korištenja).

Ne propustite

- Oglasni prostor -
- Oglasni prostor -

Najnovije

Udruga Sjever Mladih

FOTO Stotinjak mladih čistilo Šodericu, Nikola Kovačec: Želimo potaknuti komunikaciju, druženje i igru

Udruga "Sjever Mladih" jučer je održala akciju čišćenja jezera Šoderice. Naime, jezero Šoderica nalazi se na zaštićenom području Regionalnog...
- Oglasni prostor -
Vnuk Produkt - PVC stolarija Prelog - Salamander

Vezane vijesti

×