19 C
Koprivnica
Nedjelja, 16. lipnja 2024.
No menu items!
- Oglasni prostor -
- Oglasni prostor -
crna statistika

Brojke ne lažu! Na birou čak 200 osoba više nego lani u ovo vrijeme, trećinu čine mladi do 29 godina, a broj nezaposlenih žena u godinu dana skočio za 23 posto
B

Kada smo već kod ovih negativnih brojki, onda možemo napomenuti da je i potreba za radnicima grubo pala između listopada i studenog, za čak 34 posto

Ne propustite

U posljednji mjesec u godini ušli smo s 1849 nezaposlenih osoba na području naše županije. Nažalost, ta brojka je veća za 35 osoba za razliku od prošlog mjeseca, no više zabrinjava podatak da smo lani u isto ovo vrijeme na birou imali gotovo 200 osoba manje. Gledamo li postotke, to je 12 posto manje nego sad.

Zanimljivo, broj nezaposlenih pao je i u Đurđevcu (za 13) i u Križevcima (za 22), ali je u Koprivnici evidentiran rast za čak 70 osoba. Ukupno, Koprivnica broji 1179 nezaposlenih, Križevci 198 i Đurđevac 472. Dakle, Križevci su i dalje uvjerljivo najbolji po tom pitanju.

Najbrojnije su osobe sa završenom srednjom školom za zanimanja u trajanju do tri godine i školom za KV i VKV radnike, a promatramo li dobne skupine, najveći udio u evidenciji čine osobe dobne skupine 20-29 godina. Štoviše, gotovo trećina nezaposlenih je mlađa od 29 godina, skoro ih je 600 na birou i to je, također, brojka koja je veća nego u prošlom mjesecu.

Također, ono što upada u oko je činjenica da je na Zavodu sve više žena. U godinu dana broj nezaposlenih žena povećao se za 23 posto, odnosno 195 žena, dok je broj muškaraca manji za jedan posto. Od ukupnog broja nezaposlenih, na žene se tako odnosi 57,2 posto.

Kada smo već kod ovih negativnih statističkih brojki, onda možemo napomenuti da je i potreba za radnicima grubo pala između listopada i studenog. Preciznije, u studenom je evidentirano 335 potreba za radnicima, što je čak 34 posto manje nego u listopadu. Na kraju samo možemo reći da se nadamo boljim brojkama u novoj godini.

Facebook komentari / dostupni ukoliko ste prijavljeni na svoj FB profil (Komentiranjem prihvaćate naše uvjete korištenja).

Ne propustite

- Oglasni prostor -
- Oglasni prostor -

Najnovije

Imao je mnogo sreće

Motociklom se zabio u automobil, samo se lakše ozlijedio

Kako su priopćili koprivnički plavci, jučer je u 11:30 u Kunovec Bregu 37-godišnji vozač upravljao motociklom našičke registarske oznake...
- Oglasni prostor -
Vnuk Produkt - PVC stolarija Prelog - Salamander

Vezane vijesti

×