28.1 C
Koprivnica
Petak, 21. lipnja 2024.
No menu items!
- Oglasni prostor -
- Oglasni prostor -
statistika zavoda

Na birou je sve manje osoba, najviše ih je s trogodišnjom školom, a jedna četvrtina odnosi se na mlade do 29 godina
N

Interesantan podatak je to da je tijekom prvih pet mjeseci ove godine prijavljeno 2509 potreba za radnicima od strane poslodavaca, što je u odnosu na isto razdoblje lani više za 596 osoba ili 31,2 posto

Ne propustite

Na području Koprivničko-križevačke županije sa zadnjim danom svibnja evidentirano je 1740 nezaposlenih osoba, što je za točno 100 manje nego mjesec ranije, obavijestili su nas iz križevačke ispostave Hrvatskog zavoda za zapošljavanje. Najviše nezaposlenih odnosi se na Koprivnicu (1071), slijede Đurđevac (487) pa Križevci (182), a što se tiče spolne strukture, nešto je više žena, koje čine 55 posto osoba na birou.

Prema razini obrazovanja, najbrojniji su oni sa završenom trogodišnjom srednjom školom i školom za KV i VKV radnike (503) te oni s osnovnom školom (407 osoba), a što se tiče dobi, jednu četvrtinu osoba na Zavodu čine oni do 29 godina, kojih je točno 450. Slijede oni od 50 do 59 godina, kojih je za 30 manje.

Kada je u pitanju svibanj, tijekom mjeseca iz evidencije nezaposlenih izašlo je 295 osoba, od čega su 243 zaposlene, a istovremeno se na biro prijavilo 195 novih. Njih 128 izravno iz radnog odnosa.

Na kraju ćemo se dotaknuti i potrebe za radnicima iskazane od strane poslodavaca. Tijekom svibnja tražili su 507 radnika, što je čak 21 posto više nego u travnju, odnosno gotovo 40 posto više nego u svibnju prošle godine. Najviše su se tražili radnici za prerađivačku industriju (29 posto), građevinari, trgovci i tako dalje.

Također, interesantan podatak je to da je tijekom prvih pet mjeseci ove godine prijavljeno 2509 potreba za radnicima od strane poslodavaca, što je u odnosu na isto razdoblje lani više za 596 osoba ili 31,2 posto.

Facebook komentari / dostupni ukoliko ste prijavljeni na svoj FB profil (Komentiranjem prihvaćate naše uvjete korištenja).

Ne propustite

- Oglasni prostor -
- Oglasni prostor -

Najnovije

Nije mu bilo spasa

FOTO I VIDEO // Strašna nesreća kod Koprivnice, motociklist na mjestu poginuo, oglasila se i policija!

Strašna prometna nesreća dogodila se nešto prije 19.30 sati na državnoj cesti u Reki kod Koprivnice. Kako doznajemo od...
- Oglasni prostor -
Vnuk Produkt - PVC stolarija Prelog - Salamander

Vezane vijesti

×