18.7 C
Koprivnica
Četvrtak, 2. svibnja 2024.
No menu items!
- Oglasni prostor -
- Oglasni prostor -
Svečano otvoreno

FOTO Sportaši iz osam zemalja natječu se na Europskom prvenstvu za slijepe i slabovidne
F

Ne propustite

Europsko prvenstvo u kuglanju za slijepe i slabovidne osobe otvoreno je danas, u utorak, u koprivničkom Domu mladih. Na prvenstvu koje će se održati u kuglani Kuglačkog saveza županije, snage će odmjeriti 120 kuglačica, kuglača i asistenata iz osam zemalja.

Prvenstvo je u ime Međunarodne sportske federacije slijepih IBSA-e otvorila Andreja Mai, predsjednica Podkomisije za kuglanje.

Na natjecanju će nastupiti 120 sportaša i službenih osoba iz Hrvatske, Njemačke, Mađarske, Poljske, Rumunjske, Slovačke, Slovenije i Srbije, a natjecat će se u tri kategorije prema oštećenju vida.

– Nakon održanog državnog prvenstva za slijepe i slabovidne prošle godine organiziramo 16. Europsko prvenstvo i očekujemo vrhunske rezultate. Od Hrvatske se na ovom prvenstvu očekuju visoki rezultati, a naša sugrađanka Ana Tkalčec kotira dosta visoko – izjavio je Josip Rožmanić, predsjednik kuglačkog saveza Koprivničko-Križevačke županije.

Natjecanja će se održavati u tri muške i ženske kategorije, a od prošle godine uvedena je i igra parova. Hrvatsku će na prvenstvu predstaviti 17 kuglačica i kuglača.

– Smatram da se predstavnici svih osam zemalja osjećaju ugodno u našem gradu i vjerujem se da ćemo svi uživati u ovom natjecanju. Nadam se da ćemo biti dobri domaćini kao i uvijek do sada – rekla nam je Vesna Želježnjak, gradonačelnica Koprivnice.

Župan Darko Koren rekao je kako je organizacija ovog prvenstva dokaz toga koliko se pažnje posvećuje sportu.

– Činjenica da smo prije mjesec dana održali prvenstvo hrvatske govori u prilog tome, a opet s druge strane, vrlo smo senzibilizirana sredina za skupine u društvu koje zahtijevaju posebnu pažnju – zaključio je župan.

Za prigodan program otvorenja pobrinuli su se članovi Hrvatskog pjevačkog društva Ferdo Rusan iz Virja te ženski vokalni sastav Kulturno-umjetničkog društva Podravka.

Domaćin ovog natjecanja je Hrvatski športski savez slijepih, a Europsko prvenstvo organizira se uz potporu Koprivničko-križevačke županije, Grada Koprivnice i Hrvatskog paraolimpijskog odbora. Partneri u organizaciji su županijska i gradska sportska zajednica, županijski Kuglački savez te koprivnička Športska udruga Podravina.

 

Facebook komentari / dostupni ukoliko ste prijavljeni na svoj FB profil (Komentiranjem prihvaćate naše uvjete korištenja).

Ne propustite

- Oglasni prostor -
- Oglasni prostor -

Najnovije

Traje do kraja svibnja

DOBRA VIJEST Danas kreće isplata povrata poreza kojemu se veseli više od 830 tisuća Hrvata, izračunajte koliko ćete dobiti

Danas počinje isplata povrata poreza! Do kraja mjeseca očekuje se isplata povrata po godišnjem obračunu poreza na dohodak za 2023....
- Oglasni prostor -
Vnuk Produkt - PVC stolarija Prelog - Salamander

Vezane vijesti

×