8.5 C
Koprivnica
Nedjelja, 3. ožujka 2024.
No menu items!
- Oglasni prostor -
- Oglasni prostor -
Svečano otvoreno

FOTO Sportaši iz osam zemalja natječu se na Europskom prvenstvu za slijepe i slabovidne
F

Ne propustite

Europsko prvenstvo u kuglanju za slijepe i slabovidne osobe otvoreno je danas, u utorak, u koprivničkom Domu mladih. Na prvenstvu koje će se održati u kuglani Kuglačkog saveza županije, snage će odmjeriti 120 kuglačica, kuglača i asistenata iz osam zemalja.

Prvenstvo je u ime Međunarodne sportske federacije slijepih IBSA-e otvorila Andreja Mai, predsjednica Podkomisije za kuglanje.

Na natjecanju će nastupiti 120 sportaša i službenih osoba iz Hrvatske, Njemačke, Mađarske, Poljske, Rumunjske, Slovačke, Slovenije i Srbije, a natjecat će se u tri kategorije prema oštećenju vida.

– Nakon održanog državnog prvenstva za slijepe i slabovidne prošle godine organiziramo 16. Europsko prvenstvo i očekujemo vrhunske rezultate. Od Hrvatske se na ovom prvenstvu očekuju visoki rezultati, a naša sugrađanka Ana Tkalčec kotira dosta visoko – izjavio je Josip Rožmanić, predsjednik kuglačkog saveza Koprivničko-Križevačke županije.

Natjecanja će se održavati u tri muške i ženske kategorije, a od prošle godine uvedena je i igra parova. Hrvatsku će na prvenstvu predstaviti 17 kuglačica i kuglača.

– Smatram da se predstavnici svih osam zemalja osjećaju ugodno u našem gradu i vjerujem se da ćemo svi uživati u ovom natjecanju. Nadam se da ćemo biti dobri domaćini kao i uvijek do sada – rekla nam je Vesna Želježnjak, gradonačelnica Koprivnice.

Župan Darko Koren rekao je kako je organizacija ovog prvenstva dokaz toga koliko se pažnje posvećuje sportu.

– Činjenica da smo prije mjesec dana održali prvenstvo hrvatske govori u prilog tome, a opet s druge strane, vrlo smo senzibilizirana sredina za skupine u društvu koje zahtijevaju posebnu pažnju – zaključio je župan.

Za prigodan program otvorenja pobrinuli su se članovi Hrvatskog pjevačkog društva Ferdo Rusan iz Virja te ženski vokalni sastav Kulturno-umjetničkog društva Podravka.

Domaćin ovog natjecanja je Hrvatski športski savez slijepih, a Europsko prvenstvo organizira se uz potporu Koprivničko-križevačke županije, Grada Koprivnice i Hrvatskog paraolimpijskog odbora. Partneri u organizaciji su županijska i gradska sportska zajednica, županijski Kuglački savez te koprivnička Športska udruga Podravina.

 

Facebook komentari / dostupni ukoliko ste prijavljeni na svoj FB profil (Komentiranjem prihvaćate naše uvjete korištenja).

Ne propustite

- Oglasni prostor -
- Oglasni prostor -

Najnovije

DRUGA HRL SJEVER ŽENE

Pitomačanke upisale petu uzastopnu pobjedu

Rukometašice Pitomače stigle su do pete uzastopne prvenstvene pobjede, a u 15. kolu Druge hrvatske lige Sjever slavile su...
- Oglasni prostor -
Vnuk Produkt - PVC stolarija Prelog - Salamander

Vezane vijesti

×