Veliki projekt

Adela Sočev u ministarstvu potpisala ugovor za 14,8 milijuna kuna, gradit će se Centar za pomoć u kući

Ovo je dosad najveći iznos odobrenih bespovratnih sredstava za jedan projekt koprivničkom Crvenom križu.

13:01h
0
Foto: Crveni križ

Ravnateljica Gradskog društva Crvenog križa Koprivnica Adela Sočev potpisala je jučer u Ministarstvu regionalnog razvoja i fondova Europske unije Ugovor o dodjeli bespovratnih sredstava od 14,8 milijuna kuna za gradnju Centra za pomoć u kući Koprivnica.

Podsjetimo, projektom Centar za pomoć u kući Koprivnica, izgradit će se novi objekt u Herešinskoj ulici u Koprivnici, veličine 1200 m2. Grad Koprivnica, kao jedan od partnera u projektu, osigurao je zemljište u Herešinskoj ulici.

– Zbog nedovoljno prostornih kapaciteta Gradskog društva Crvenog križa Koprivnica, ali i zbog proširenja usluga, projektom Centar za pomoć u kući Koprivnica izgradit će se i opremiti novi prostor kuhinje (oko 300 četvornih metara), prostor za dnevni boravak umirovljenika (80 četvornih metara) i prihvatilište za beskućnike (40 četvornih metara) te će se nabaviti dva vozila za potrebe nabave namirnica i dostave obroka. Uz prostor kuhinje, bit će skladišni prostor za kuhinju (oko 300 četvornih metara), hladnjače za smještaj hrane i druge prateće prostorije. Predviđenim sredstvima novi prostor će se opremiti potrebnim namještajem i opremom – kažu iz Crvenog križa.

Ciljane skupine u projektu su beskućnici, korisnici usluge pomoći u kući pripremom i dostavom obroka u kuću, te umirovljenici i starije osobe.

Ovo je dosad najveći iznos odobrenih bespovratnih sredstava za jedan projekt koprivničkom Crvenom križu.

čitam...