24.9 C
Koprivnica
Ponedjeljak, 20. svibnja 2024.
No menu items!
- Oglasni prostor -
- Oglasni prostor -
Prijavili i Marina Pucara

Afrička tvrtka podnijela kaznenu prijavu protiv Zvečeva zbog duga od četiri milijuna kuna
A

Meni je, kao većinskom vlasniku Zvečeva, najmanje u interesu raditi bilo što protiv zakona. Ni Pucar, a ni bilo tko drugi u Zvečevu nije činio kaznena djela - rekao je Zdravko Alvir, prvi čovjek Zvečeva.

Ne propustite

Zbog duga od četiri milijuna kuna za kakao, afrička tvrtka Afrotropic Cocoa Processing Ltd. iz Gane, podnijela je kaznenu prijavu protiv požeškog Zvečeva i osoba koje su tamo od 2011. godine do danas obnašale rukovodeće funkcije, piše Jutarnji list.

Prijava o kojoj smo već pisali, podnesena je Županijskom državnom odvjetništvu u Slavonskom brodu.

Uz sadašnjeg predsjednika uprave Zvečeva Zdravka Alvira, našlo se i ime nedavno imenovanog provog čovjeka Podravke Marina Pucara, koji je u to vrijeme bio na čelu Zvečeva. Pucar je iz tvrtke otišao krajem 2016. godine, uz obrazloženje da ide završiti doktorski studij na Ekonomskom fakultetu.

Kako piše Jutarnji, afrička tvrtka tvrdi da su iz Zvečeva izbjegli plaćanje nekoliko računa iz 2011. godine, ali su za isporučenu robu isknjižili račune iz poslovnih knjiga, a oštećenome slali ovjerene i potpisane potvrde da su im dužni.

Protiv njih su podnesene kaznene prijave zbog sumnje na udruživanje za počinjenje kaznenih djela, zlouporabu povjerenjea u gospodarskom poslovanju, zlouporabu položaja i ovlasti, krivotvorenje službene ili poslovne isprave, utaju poreza ili carine te povredu obveza vođenja trgovačkih i poslovnih knjiga.

Iz DORH-a su se pozvvali na tajnost podataka, a Alvir tvrdi da su to sve insinuacije i podmetanja da Pucar ne bi bio na čelu Podravke.

– Može baba Mande napisati kaznenu prijavu protiv bilo koga. Meni je, kao većinskom vlasniku Zvečeva, najmanje u interesu raditi bilo što protiv zakona. Ni Pucar, a ni bilo tko drugi u Zvečevu nije činio kaznena djela – rekao je za Jutarnji Zdravko Alvir te napomenuo kako očekuje da DORH u skoro vrijeme uputi demantij.

Poslovni odnos Zvečeva i afričke tvrtke počeo je prije Pucarovog njegova dolaska u tvrtku, no kako je u sporno vrijeme bio na čelu tvrtke, Afrikanci su ga naveli u prijavi.

Facebook komentari / dostupni ukoliko ste prijavljeni na svoj FB profil (Komentiranjem prihvaćate naše uvjete korištenja).

Ne propustite

- Oglasni prostor -
- Oglasni prostor -

Najnovije

Optužni prijedlog

Koprivnička policija nema milosti, za 1,17 promila i vožnju pod zabranom traži kaznu 2000 eura!

Koprivnička policija podnijela je optužni prijedlog sudu protiv jednog 40-godišnjaka zbog dva teža prometna prekršaja. Dotični je najesen prošle godine...
- Oglasni prostor -
Vnuk Produkt - PVC stolarija Prelog - Salamander

Vezane vijesti

×