6.8 C
Koprivnica
Četvrtak, 23. ožujka 2023.
No menu items!
- Oglasni prostor -
- Oglasni prostor -
konačno kreće

Aglomeracija Križevci vrijedna 170 milijuna kuna ide dalje, Rajn: Ovo će omogućiti kvalitetan komunalni standard našim građanima
A

Ovo je primjer suradnje koja daleko nadilazi političke sfere, a koja u kontekstu i ne samo same Aglomeracije pruža niz mogućnosti da se što s lokalne razine, a što s državne razine dovede niz projekata i da Križevci postanu ono što žele, Grad po mjeri čovjeka. Hrvatske vode će u tom kontekstu maksimalno pomoći u svakom od projekata koji se dotiču nas, kazao je Vukmirić.

Ne propustite

Dobre vijesti stižu iz Grada Križevaca – projekt Aglomeracije Križevci na popisu je onih projekata koji će ići u javnu nabavu za za ovu godinu. Riječ je o projektu vrijednom oko 170 milijuna kuna.

Upravo na tu temu, održan je sastanak u sjedištu Hrvatskih voda kojem je uz Marija Rajna, gradonačelnika Križevaca, Branka Hrga, saborskog zastupnika i zamjenika generalnog direktora Hrvatskih voda Davora Vukmirića prisustvovao i generalni direktor IGH Oliver Kumrić.

– Definirali smo rokove koje smatramo vrlo optimističnima i realnim i mislimo da uz zajedničku suradnju i podršku možemo ovaj projekt izvesti kvalitetno i omogućiti svim našim sugrađanima bitno kvalitetniji komunalni standard u narednom razdoblju. Mislim da smo se svi složili da taj novac predstavlja značaj za lokalno gospodarstvo i prema tome ovo je jedna lijepo zaokružena priča koju sa svih razina trebamo gurati zajednički – kazao je gradonačelnik Rajn.

S ovime se složio i saborski zastupnik Hrg koji se ujedno ukratko osvrnuo na dosadašnji tijek trajanja projekta istaknuvši kako je projekt Aglomeracije i Grupnog vodovoda započeo još 2010. godine te kako su tada Križevci bili među 35 lokalnih samouprava u Hrvatskoj koje su ušle u program financiranja pripreme projekta od strane Hrvatskih voda.

Foto: Grad Križevci

Svoju pomoć u realizaciji projekta i njegovu važnost predstavio je zamjenik generalnog direktora Vukmirić.

– Ovo je primjer suradnje koja daleko nadilazi političke sfere, a koja u kontekstu i ne samo same Aglomeracije pruža niz mogućnosti da se što s lokalne razine, a što s državne razine dovede niz projekata i da Križevci postanu ono što žele, Grad po mjeri čovjeka. Hrvatske vode će u tom kontekstu maksimalno pomoći u svakom od projekata koji se dotiču nas – kazao je Vukmirić.

Podsjetimo, ovaj projekt bio je djelomično stopiran zbog spora s Grada s Općinom Kalnik zbog čega nije bila izvršena zakonska podjela društva na vodne usluge. Također, u potpunosti je i zaustavljen projekt ‘Grupni vodovod Križevci’.

Proces je nakon gotovo tri godine okončan i to zahvaljujući naporima sadašnje gradske vlasti, a o tome smo i pisali.

Facebook komentari / dostupni ukoliko ste prijavljeni na svoj FB profil (Komentiranjem prihvaćate naše uvjete korištenja).
- Oglasni prostor -
loading...
- Oglasni prostor -

Najnovije

aktivan dan

Svjetski dan voda obilježen diljem Koprivnice, vrtićarci i školarci učili o vodocrpilištu i pročistaču, umirovljenici šetali uz potok

Svjetski dan voda, koji se svake godine obilježava 22. ožujka, a sve u cilju edukacije građana o važnosti očuvanja...
- Oglasni prostor -
Vnuk Produkt - PVC stolarija Prelog - Salamander

Vezane vijesti