29.9 C
Koprivnica
Nedjelja, 14. travnja 2024.
No menu items!
- Oglasni prostor -
- Oglasni prostor -
podaci porezne uprave

Alarmantno: Podravci i Prigorci dužni gotovo 600 milijuna kuna
A

Ne propustite

Dug fizičkih osoba koje obavljaju djelatnost poput primjerice obrta iznosi 50,8 milijuna kuna. Kod pravnih osoba on iznosi 156,5 milijuna kuna, dok je onaj ostalih poreznih obveznika građana 386,8 milijuna kuna, rekla je Željka Bućan, iz Porezne uprave Područnog ureda Sjeverna Hrvatska.

Prema podacima Porezne uprave objavljenima na službenim internetskim stranicama na dan 30. siječnja ove godine u Koprivničko-križevačkoj županiji na listi dužnika je 126 fizičkih osoba koje obavljaju djelatnost, 84 pravnih osoba te 3592 ostalih poreznih obveznika.

– Ukupni dug u 2015. godini iznosio je 594,1 milijun kuna. Dug fizičkih osoba koje obavljaju djelatnost poput primjerice obrta iznosi 50,8 milijuna kuna. Kod pravnih osoba on iznosi 156,5 milijuna kuna, dok je onaj ostalih poreznih obveznika građana 386,8 milijuna kuna – rekla je Željka Bućan, iz Porezne uprave Područnog ureda Sjeverna Hrvatska.

Objasnila je da se najveći dio duga odnosi na doprinose građana i PDV pravnih osoba.

Na prvom mjestu kod fizičkih osoba koje obavljaju djelatnost je Smiljana Blažek iz Koprivnice s ukupnim iznosom duga od 4,7 milijuna kuna. Kod pravnih osoba po ukupnom iznosu duga od 29,7 milijuna kuna prednjači firma Euro-metali iz Kloštra Podravskog. Najveći iznos ukupnog duga kada se radi o ostalim poreznim obveznicima građanima zabilježen je kod Vilima Martinčića iz Svetog Petra Orehovca i iznosi 2,3 milijuna kuna.

Za usporedbu, u 2014. godini ukupni dug za Koprivničko-križevačku županiju iznosio je 577,9 milijuna kuna što je za 16,2 milijuna kuna manje nego u 2015. godini.

– Ovaj ukupni dug odnosi se na fizičke osobe u iznosu od 58,4 milijuna kuna, zatim na pravne osobe u iznosu od 129,9 milijuna kuna te na ostale porezne obveznike građane u iznosu od 389,7 milijuna kuna – kazala je Ž. Bućan.

Dodala je kako se u razdoblju od 1. veljače do 31. srpnja 2015. godine provodila jednokratna mjera otpusta ili otpisa duga.

To su prije svega bili korisnici minimalne naknade, pomoći za uzdržavanje i osobne invalidnidne te građani čija su mjesečna primanja manja od 2500 kuna za samca ili 1250 kuna po članu kućanstva, a koji nemaju druge nekretnine osim one u kojoj žive, da nemaju oročen novac te ugovor o stambenoj štednji.

 

Facebook komentari / dostupni ukoliko ste prijavljeni na svoj FB profil (Komentiranjem prihvaćate naše uvjete korištenja).

Ne propustite

- Oglasni prostor -
- Oglasni prostor -

Najnovije

ČETVRTA HNL SJEVER

FOTO Molvarci dobili šesticu, ali ne na lotu, nego u svojoj mreži u derbiju u Ferdinandovcu

Ferdinandovac je u županijskom i lokalnom derbiju 19. kola Četvrte hrvatske lige Sjever s visokih 6:0 pobijedio molvarsku Mladost. Od...
- Oglasni prostor -
Vnuk Produkt - PVC stolarija Prelog - Salamander

Vezane vijesti

×