Alpine bau još uvijek ne gradi kanalizaciji u Reki i Herešinu punim radnim kapacitetom

14:01h
0
ilustracija // foto: Ivan Brkić

Usprkos obećanjima i najavama Alpine bau nije počela ozbiljne radove na izgradnji kanalizacije u Reki i Herešinu. Rekao nam je to koprivnički dogradonačelnik Dražen Pros koji je danas obišao gradilište u Reki kako bi se uvjerio u stvarno stanje na terenu:  

„Unatoč očekivanju da će se krenuti radom s više ekipa, radi se s jednom ekipom. Praktički ono što je napravljeno, napravljeno je ukupno evo do današnjeg dana možda samo nekakvih 15% u odnosu na čitav projekt.“

Razočarani ovakvim odnosom austrijskog građevinskog konzorcija, koji je na natječaju dobio posao ponudivši cijenu od nevjerojatno niskih oko 4 milijuna kuna te aktivirao radove tek nakon intervencija Austrijske gospodarske komore, u gradskoj  upravi još uvijek dvoje između raskidanja ugovora i tužbe.

 

„Mi ćemo još jednom nastaviti preko Austrijske gospodarske komore utjecati na kvalitetni nastavak, ekipirani nastavak tih radova. Međutim u slučaju da to neće donijeti rezultate, mi ćemo morati za svaki dan zakašnjenja izvođaču morati zaračunati i ugovornu kaznu.“

Bez obzira na sve, potpuno je izvjesno da kanalizacija u Reki i Herešinu neće biti izgrađena do ugovorenog roka sredinom studenoga.

tekst: Radio Drava