spašena Malena

Ana Robnik sprijateljila se s mladom rodom koja nije mogla odletjeti u toplije krajeve, obratila nam se za pomoć, no već je pronađeno rješenje

Dodaje da je kontaktirala Zoološko vrtove u Zagrebu i Osijeku, ali i razne udruge i na kraju našla udomitelje s područja Varaždinske županije koji bi trebali svakog trenutka doći po rodu.

17:30h
0

Dok su sve rode već odavno odletjele u toplije krajeve, jedna je ostala izgubljena u našem kraju, točnije u mjestu Novačka kraj Gole.

Kako nam je ispričala čitateljica Ana Robnik, koja nam se javila s vapajem da pomognemo jadnoj rodi, ona se najčešće zadržava na banderi ispred njezine kuće, a dok je nema, uglavnom okolo traži hranu.

– Kreće se na našem polju i tu kod susjeda. Imamo gnijezdo u koje svake godine dolaze roditelji rodani i kod nas ljetuju. Ove godine jedna mala roda im je uginula – kaže A. Robnik.

Kako kaže, išla je u šetnju livadom i vidjela uginulu rodu. Kasnije je zapazila još jednu mladu rodu koja joj se učinila jako tužnom. Shvatila je da je to isto mlada roda koja ne zna letjeti.

– Nekako sam ju uspjela pridobiti da mi se približi, nazvala sam ju Malena i svakim danom smo bile sve bliskije – priča nam Ana.

Dodaje da je kontaktirala Zoološke vrtove u Zagrebu i Osijeku, ali i razne udruge i na kraju našla udomitelje s područja Varaždinske županije koji bi trebali svakog trenutka doći po rodu.

– Dok dođu udomitelji, vatrogasci će pokušati s mrežom uhvatiti rodu. Stiže Božić i žao mi je da smo svi na toplome, a ta jadna roda vani na hladnoći. Nadam se da ćemo ju uspjeti spasiti – zaključila je naša sugovornica Ana Robnik.

čitam...
Loading...