24.3 C
Koprivnica
Nedjelja, 14. travnja 2024.
No menu items!
- Oglasni prostor -
- Oglasni prostor -
spašena Malena

Ana Robnik sprijateljila se s mladom rodom koja nije mogla odletjeti u toplije krajeve, obratila nam se za pomoć, no već je pronađeno rješenje
A

Dodaje da je kontaktirala Zoološko vrtove u Zagrebu i Osijeku, ali i razne udruge i na kraju našla udomitelje s područja Varaždinske županije koji bi trebali svakog trenutka doći po rodu.

Ne propustite

Dok su sve rode već odavno odletjele u toplije krajeve, jedna je ostala izgubljena u našem kraju, točnije u mjestu Novačka kraj Gole.

Kako nam je ispričala čitateljica Ana Robnik, koja nam se javila s vapajem da pomognemo jadnoj rodi, ona se najčešće zadržava na banderi ispred njezine kuće, a dok je nema, uglavnom okolo traži hranu.

– Kreće se na našem polju i tu kod susjeda. Imamo gnijezdo u koje svake godine dolaze roditelji rodani i kod nas ljetuju. Ove godine jedna mala roda im je uginula – kaže A. Robnik.

Kako kaže, išla je u šetnju livadom i vidjela uginulu rodu. Kasnije je zapazila još jednu mladu rodu koja joj se učinila jako tužnom. Shvatila je da je to isto mlada roda koja ne zna letjeti.

– Nekako sam ju uspjela pridobiti da mi se približi, nazvala sam ju Malena i svakim danom smo bile sve bliskije – priča nam Ana.

Dodaje da je kontaktirala Zoološke vrtove u Zagrebu i Osijeku, ali i razne udruge i na kraju našla udomitelje s područja Varaždinske županije koji bi trebali svakog trenutka doći po rodu.

– Dok dođu udomitelji, vatrogasci će pokušati s mrežom uhvatiti rodu. Stiže Božić i žao mi je da smo svi na toplome, a ta jadna roda vani na hladnoći. Nadam se da ćemo ju uspjeti spasiti – zaključila je naša sugovornica Ana Robnik.

Facebook komentari / dostupni ukoliko ste prijavljeni na svoj FB profil (Komentiranjem prihvaćate naše uvjete korištenja).

Ne propustite

- Oglasni prostor -
- Oglasni prostor -

Najnovije

Izbori 2024.

HDZ u Koprivnici, Sobota: SDP nosi samo probleme, a mi uz pomoć Vlade u županiji vodimo projekte teške 700 milijuna eura!

Nositelj liste u IV. izbornoj jedinici, potpredsjednik Vlade i ministar obrane Ivan Anušić (HDZ), kandidati HDZ-a na listi Darko...
- Oglasni prostor -
Vnuk Produkt - PVC stolarija Prelog - Salamander

Vezane vijesti

×