dobre vijesti

Apatovec će konačno dobiti precrpnu stanicu, evo gdje će se još raditi

Osim na području Križevaca, Hrvatske vode financirat će i značajnije projekte vodoopskrbe na području općina Sveti Ivan Žabno i Sveti Petar Orehovec.

08:24h
0
Zbog sudskog spora dugo se nije radilo na križevačkom području kada je riječ o vodovodu // Foto: Komunalno poduzeće KŽ

Ove se godine planira započeti s izgradnjom precrpne stanice Apatovec, magistralnog cjevovoda Carevdar-Glogovnica-Osijek Vojakovački u duljini od 17,450 metara i precrpne stanice Carevdar.

Procijenjena vrijednost izgradnje precrpne satnice u Apatovcu je 1.5 milijuna kuna, a magistralnog cjevovoda 9,2 milijuna kuna dok je procijenjena vrijednost izgradnje precrpne stanice Carevdar 838.000 kuna.

MARKETING EPODRAVINA.HR

Istovremeno će se krenuti s provedbom vodoistražnih radova kako bi se osigurao zasebni privremeni izvor vode za vodoopskrbu Apatovca.

Iz tog razloga, predstavnici Hrvatskih voda će sljedeći tjedan posjetiti Apatovec kako bi definirali radov i dale točne procjene te ukoliko pronađu tražene količine vode, hitno će se napraviti projekt spoja crpilišta na vodoopskrbu mrežu Apatovca koja je izgrađena.

Hrvatske vode u proteklom kratkoročnom razdoblju nisu ulagale u razvoj vodoopskrbe na distributivnom području Vodnih usluga d.o.o. Križevci jer isporučitelj vode nije uskladio svoju djelatnost s odredbama Zakona o vodama te se nisu ispunili kriteriji za sufinanciranje.

Osim na području Križevaca, Hrvatske vode financirat će i značajnije projekte vodoopskrbe na području općina Sveti Ivan Žabno i Sveti Petar Orehovec.

čitam...