9 C
Koprivnica
Nedjelja, 2. travnja 2023.
No menu items!
- Oglasni prostor -
- Oglasni prostor -

Apel mjerodavnima // Neka nestajanja djece ne prolaze više nezamijećeno
A

Ne propustite

Udruga za promicanje medijske kulture djece i mladih uputila je apel predsjedniku i premijeru Republike Hrvatske, predstavnicima medija, vlastima, obrazovnim i svim ostalim ustanovama apel u kojem se osvrću na nestajanje osoba.

– Tjedno nestaje na desetke uglavnom maloljetne djece, a to ne dospijeva ni među zadnje vijesti u dnevnicima. U elektroničkim portalima možemo samo izlistati njihova imena, datum rođenja i nestanka, fotografiju mladoga lica. Gdje je snaga medija, gdje je odgovornost vlasti – odgovornih, gdje je na koncu, zabrinutost prosvjetnih vlasti (nestaju vam učenici!) – stoji u apelu te se napominje kako trenutačno stotine policajaca u Velikoj Britaniji traži nestaloga trogodišnjaka.

Naglašava se kako naše najveće blago, najveće blago svake obitelji misteriozno nestaje, a nitko ništa ne poduzima i sve prolazi kao da se ništa nije ni dogodilo.

– Zar i dokle tako? Zar dotle dok se ne nađe neka uporna sestra nestaloga djeteta poput sestre ubijene Antonije Bilić, koja će probuditi upavanu savjet našega društva?! Lijepo Vas molim da ovo pitanje postane prvorazredan nacionalni problem jer ćemo time, osim što ćemo možda pomoći nesretnoj djeci i obiteljima, pokazati da smo humano

društvo koje se može brinuti o svojim najmlađim članovima koji su budućnost Hrvatske – završne su riječi apela.

Facebook komentari / dostupni ukoliko ste prijavljeni na svoj FB profil (Komentiranjem prihvaćate naše uvjete korištenja).
- Oglasni prostor -
loading...
- Oglasni prostor -

Najnovije

MODA NA ULICI

Skockana Sanda u proljeće zakoračila s malo ruža i baš originalnom jaknicom

Usred smo prijelaznog razdoblja kada po običaju spremamo deblju garedrobu, a vadimo tanje odjevne komade. Jutra su prohladna pa...
- Oglasni prostor -

Vezane vijesti