2.6 C
Koprivnica
Petak, 19. travnja 2024.
No menu items!
- Oglasni prostor -
- Oglasni prostor -
Objavio HZJZ

Autoškole ponovno smiju raditi, evo detaljnih uputa kako će izgledati nastava, vožnja, prva pomoć…
A

Kandidati, predavači i instruktori sa simptomima koji bi mogli upućivati na COVID-19 ne pohađaju, odnosno ne održavaju praktični ni teoretski dio nastave.

Ne propustite

Hrvatski zavod za javno zdravstvo objavio je, kao što je bilo i najavljeno na konferenciji za medije Nacionalnog kriznog stožera, preporuke za rad autoškola, kojima se tako ponovno dopušta otvaranje.

Između ostaloga, propisuju održavanje higijene prostora, redovitu dezinfekciju te fizičku udaljenost od 1,5 metara tijekom terenske nastave radi zaštite predavača, instruktora i kandidata za vozača.

Učionicu, prijemni ured i sanitarni čvor prije održavanja predavanja potrebno
je očistiti, prozračiti, a prema mogućnosti i dezinficirati. Potrebno je i postaviti dozator s dezinfekcijskim sredstvom.

Predavanja treba organizirati tako da se pri ulasku u učionice poštuju mjere udaljenosti od 1,5 m između polaznika. Potrebno je voditi evidenciju prisutnosti koja minimalno mora sadržavati podatke o imenu, prezimenu, točnoj adresi stanovanja i broju telefona. Administrativno osoblje također mora nositi masku, a preporučuje se postavljanje perive pregrade na mjestima gdje se odvija komunikacija s klijentima.

Ilustracija // Foto: Sanjin Bojić

Praktični dio predavanja o pružanju prve pomoći za kandidate održava se na način da
polaznici prije i nakon rukovanja materijalom i modelima za edukaciju dezinficiraju ruke. Vježbe pružanja umjetnog disanja ne preporučaju se i preporuka je da se privremeno odgode. Za vježbe zamatanja i imobilizacije također se preporučuje rad na modelima.

Preporučuje se nošenje maski za lice. Kandidati, predavači i instruktori sa simptomima koji bi mogli upućivati na COVID-19 ne pohađaju, odnosno ne održavaju praktični ni teoretski dio nastave.

Što se tiče vožnje, između nastavnih satova vožnje pojedinih kandidata sa sredstvom za dezinfekciju površina ili dezinfekcijskim maramicama prebrisati sve površine u neposrednoj blizini vozačkog i suvozačkog mjesta. Prije ulaska u vozilo obvezno dezinficirati ruke. Tijekom nastavnog sata vožnje održavati odgovarajuću ventilaciju, a također se preporučuje nošenje maski. Između nastavnih satova vožnje prozračiti vozilo u minimalnom trajanju od 15 minuta.

Nakon nastavnog sata preporučuje se izlazak kandidata iz vozila. Eventualni administrativni posao instruktoru se preporučuje obaviti prije nastavnog sata vožnje. Izbjegavati dijeljenje predmeta između kandidata i instruktora, primjerice kemijske olovke pri evidenciji i slično.

Pune upute pročitajte OVDJE.

Facebook komentari / dostupni ukoliko ste prijavljeni na svoj FB profil (Komentiranjem prihvaćate naše uvjete korištenja).

Ne propustite

- Oglasni prostor -
- Oglasni prostor -

Najnovije

Kakve su vaše teorije?

Što je sad ovo? Čitatelj snimio neuobičajen trag na nebu: Očito avionu ne valja katalizator!

"Čisto" nebo, gušći zračni promet i društvene mreže vrlo brzo postanu zatrpane išaranim plavetnilom. U prvom dijelu rečenice krije...
- Oglasni prostor -
Vnuk Produkt - PVC stolarija Prelog - Salamander

Vezane vijesti

×