14 C
Koprivnica
Srijeda, 31. svibnja 2023.
No menu items!
- Oglasni prostor -
- Oglasni prostor -
RADNA ATMOSFERA

Bageri u Domoljubu, kroz mjesec dana ustanova će dobiti novu dvoranu Male scene i preuređeno dvorište
B

- Malu scenu dosta smo koristili u ovom periodu korone, a ubuduće ćemo ju još više koristiti za razne namjene kao što su predstave i koncerte, a koristit će je i članovi Kluba ljubitelja filma za svoje potrebe - pojasnila je Holek.

Ne propustite

Zvukovi radnih strojeva ovih dana odjekuju Domoljubom. Dvorište ove gradske ustanove baš kao i podrumska prostorija poznata kao Mala scena, sredinom rujna, odnosno listopada dobit će svoju novu, poboljšanu verziju.

Kao što je objasnila ravnateljica Maja Holek, u prostoriji ispod pozornice, poznatoj Maloj sceni, maknut je parket i betonska ploča, a budući da se išlo s ovako zahtjevnim radovima, iskoristili su moment i produbili kompletan prostor. Parkete koji su se posljednji put brusili pred sedam godina, u međuvremenu je uništila vlaga, a na njihovo će mjesto doći PVC pod.

– Malu scenu dosta smo koristili u ovom periodu korone, a ubuduće ćemo ju još više koristiti za razne namjene kao što su predstave i koncerti, a koristit će je i članovi Kluba ljubitelja filma za svoje potrebe – pojasnila je Holek.

Izvođač radova vrijednih 313 tisuća kuna bez PDV-a je SDS Gradnja koja je preuzela obvezu radove zgotoviti do 15. listopada.

Osim spomenutog vađenja starog parketa i betonskih ploča, radit će se hidroizolacija poda i zidova, sanirati pukotine i oštećenja na unutarnjim površinama podrumskih zidova, toplinska i zvučna izolacija, postaviti završna PVC podloga te obaviti soboslikarski radovi.

Foto: Ivan Balija
Foto: Ivan Balija

Uređenje platoa unutarnjeg dvorišta izvodi ekipa Barkopa, a rok za završetak je 15. rujna.

Prema ugovoru, radovi su vrijedni 189.000 +PDV.

Sufinancirani su u okviru programa Interreg V-A program suradnje Mađarska-Hrvatska, projekt EDU Roma.

– U okviru projekta je i izrada kurikuluma za filma te njegovo snimanje koji bi pojasnio gledateljima romsku kulturu i način života. Novo uređeno dvorište će služiti kao studio za snimanje, a osim toga tu će se održati Roma movie day i završna konferencija projekta u lipnju 2022. Misija projekta u kojem je POU Koprivnica nositelj je na inovativan i zanimljiv način pomoći romskoj populaciji s obje strane granice u rješavanju problema suživota s većinskim stanovništvom i olakšati romskoj djeci ulazak u obrazovni sustav – pojasnila je ravnateljica Holek.

Ukupni proračun projekta iznosi 248 tisuća eura, a udio POU Koprivnica je 95.000 eura.  Partneri na projektu su Obrtnička škola Koprivnica i Láthatár Közhasznú Egyesület Cigány Szociális és Művelődési Módszertani Bázis.

Plato unutarnjeg dvorišta ostao je ravan, stare su kocke zamijenjene novima, a posađena je svježa trava.

– Konzultirali smo se sa strukom i dvorište ostavili potpuno ravno, nismo ovdje željeli nikakvu pozornicu koja bi nam ograničavala korištenje kompletnog prostora. Plan je da ovdje održavamo koncerte, eventualno predstave, no tipa stand-upa, nešto manje, za što ne treba scenografija i ljetno kino s europskim filmovima za kojima nema prevelikog navale gledatelja – pojasnila je Holek te najavila kako će se iduće godine njena ustanova prijaviti na natječaj ministarstva ne bi li osigurali sredstva za ogradu i dvorišna pročelja.

Za prvu ruku zid će sakriti i ukrasiti ga puzavcima da ne bude preveliki kontrast između njega i novih ploča. Na natječaj će prijaviti i kotlovnicu za hidroizolaciju s kojom bi riješili problem vlage.

Foto: Ivan Balija
Foto: Ivan Balija

Predstoji im i nabavka novog kino projektora.

– Prošlo je sedam godina od nabavke aktualnog projektora kojem je rok već pri kraju. Ministarstvo je lani uvelo posebnu prijavu za digitalizaciju kina, pa ćemo prijaviti, a hoćemo li i dobiti sredstva, vidjet ćemo. Zvučnike i pojačala koji se koriste od 2002. godine isto smo prijavili pa nam nisu odobrili, ali smo ih kupili i isfinancirali zajedno s Gradom Koprivnicom. Očekujemo uskoro i njihovu dostavu – zaključila je Holek.

Foto: Ivan Balija
Foto: Ivan Balija
Foto: Ivan Balija
Foto: Ivan Balija
Foto: Ivan Balija
Foto: Ivan Balija
Foto: Ivan Balija
Foto: Ivan Balija
Foto: Ivan Balija
Foto: Ivan Balija
Foto: Ivan Balija
Foto: Ivan Balija
Facebook komentari / dostupni ukoliko ste prijavljeni na svoj FB profil (Komentiranjem prihvaćate naše uvjete korištenja).
- Oglasni prostor -
loading...
- Oglasni prostor -

Najnovije

moda s ulica

FOTO Izdvojili smo 20 najboljih street style izdanja u kojima je traper glavni hit

I Podravke i Prigorke dobro znaju da je traper uvijek in, bilo ljeto, bila zima. No kako su nam stigli...
- Oglasni prostor -
Vnuk Produkt - PVC stolarija Prelog - Salamander

Vezane vijesti