9.3 C
Koprivnica
Subota, 18. svibnja 2024.
No menu items!
- Oglasni prostor -
- Oglasni prostor -
RASPJEVANE SESTRE

[eTV] Koprivničke medicinske sestre prave su pjevačke zvijezde: U naš se zbor može uključiti tko god želi, nema audicije, bitna je samo volja

Zbor vodi maestro Josip Pankarić koji je prihvatio njihovu ideju

Ne propustite

Nastupom na javnoj televiziji, o čemu smo pisali, medicinske sestre iz koprivničke Opće bolnice Dr. Tomislav Bardek ušle su u žižu javnosti, a one su i naše današnje gošće u još jednoj epizodi eTelevizije.

- Oglas -

O njihovim počecima priča nam predsjednica zbora Ružica Evačić koja kaže kako cijela priča nije počela spontano na hodnicima bolnice, već kao dio organizacije kongresa.

– Na otvaranju uvijek netko treba pjevati, pa smo prve dvije godine imali goste. Treće godine na jednom je sastanku izašla ideja da bismo i mi mogle pjevati. Tako se rodila ideja i sve je krenulo – govori nam sestra Ružica.

Zbor vodi maestro Josip Pankarić koji je prihvatio njihovu ideju.

- Oglas -
Zbor Lucerna
Foto: Ivan Balija

– Kada smo se prvi put našli, nismo imali neke audicije i provjere tko zna ili ne zna pjevati. Uglavnom smo svi bili glazbeno nepismeni, ali smo pjevali ili kod kuće ili poput mene u crkvenom zboru – kaže nam.

Kao kolegice koje puno vremena provode zajedno na poslu i njihove probe dio su druženja.

– Očito smo jedan tim koji se dobro razumije, a između ostalog na našim druženjima znamo proslaviti i rođendane, imendane, a razmjenjujemo i iskustva, sadimo cvijeće, dajemo savjete u kuhanju, a profesor Pankarić kaže kako već i on razmišlja kao sestra – u šali će Ružica Evačić.

O tome kakvi su planovi ovog zbora u budućnosti, te gdje ih možete gledati uživo saznajte u novoj eTV epizodi.

Facebook komentari / dostupni ukoliko ste prijavljeni na svoj FB profil (Komentiranjem prihvaćate naše uvjete korištenja).
- Oglasni prostor -
- Advertisement -

Najnovije

Digitalno doba

FOTO/VIDEO Najbolje fotografije Ivana Brkića kroz 20 godina karijere privukle brojne znatiželjnike u Galeriju

Izložba fotografija Ivana Brkića, poznatog koprivničkog fotografa, otvorena je u Galeriji Koprivnica. Djelić njegova opusa, koji broji više od 700 tisuća fotografija, izložen je u...
- Advertisement -

Vezane vijesti

×