12.1 C
Koprivnica
Srijeda, 12. lipnja 2024.
No menu items!
- Oglasni prostor -
- Oglasni prostor -

Belupov Neofen lider na tržištu analgetika
B

Ne propustite

Hrvatska farmaceutska kompanija Belupo postala je lider na OTC tržištu, a najpoznatiji brandovi Lupocet i Neofen, koje su pacijenti prepoznali po kvaliteti i učinkovitosti, prema financijskim pokazateljima zauzeli su prvo i drugo mjesto kao najprodavaniji OTC lijekovi u 2008. godini i ostvarili 27 postotni rast prihoda od prodaje. Belupo je lider na tržištu analgetika s financijskim udjelom od 18,24% za brand Neofen. Ukupno hrvatsko tržište analgetika u prošloj godini količinski je palo za osam posto, a Belupov Neofen u istom je razdoblju ostvario rast od 27% količinski i 36% financijski.

Ustrajnim radom Belupa i uspješnom marketinškom strategijom za brand Neofen u zadnjih nekoliko godina i hrvatsko tržište bezreceptnih lijekova za liječenje bolova promijenilo je strukturu, čime je počelo slijediti svjetske trendove. Tako su monokomponentni preparati ibuprofena (kakav je Neofen-Belupo) i paracetamola (Lupocet-Belupo), postigli primat na ovom tržištu i polako istiskuju višekomponentne lijekove.

Neofen je monokomponentni lijek, dobro se podnosi, ne izaziva navikavanje jer u sastavu nema opijatnih komponenti, za razliku od nekih drugih dostupnih OTC višekomponentnih analgetika koji u svom sastavu imaju kodein pa uz dužu primjenu mogu izazvati ovisnost. Međutim, vrijedno je napomenuti da upravo ti analgetici na ovom tržištu stagniraju i padaju, što je rezultat marketinškog pristupa, ali i stalnog stručnog rada u edukaciji farmaceuta koje provodi Belupo.

Važno je napomenuti da je Neofen forte najjači analgetik koji se nalazi u bezreceptnoj prodaji u Republici Hrvatskoj. Samo jedna tableta Neofen forte od 400 mg ima snažnije i dulje djelovanje u odnosu na druge bezreceptne analgetike. Neofen forte učinkovito uklanjanja jake bolove npr. migrene, zubobolje ili križobolje. Djeluje već za dvadesetak minuta s učinkom uklanjanja bolova do 6 sati.

Belupo je nastavio sa širenjem branda Neofen te je tako ove je godine na tržište plasirao i Neofen plus gel, bezreceptni preparat za lokalnu primjenu koji djeluje snažno na mjestu boli i uklanja bolove u vratu i leđima, zglobovima i mišićima. Belupo će uvođenjem novih oblika i dalje raditi na strategiji širenja Neofen branda.

Izvor: www.belupo.hr

 

Facebook komentari / dostupni ukoliko ste prijavljeni na svoj FB profil (Komentiranjem prihvaćate naše uvjete korištenja).

Ne propustite

- Oglasni prostor -
- Oglasni prostor -

Najnovije

Simbolične kazne

Poznati detalji sukoba na benzinskoj u Koprivnici, dečko s Lenišća zakačio se s dva Brazilca, evo zašto…

Bilo je dosta napeto u "gluho" doba noći u listopadu na benzinskoj postaji u Kolodvorskoj u Koprivnici. Naime, oko...
- Oglasni prostor -
Vnuk Produkt - PVC stolarija Prelog - Salamander

Vezane vijesti

×