turnir

BEPOV MEMORIJAL Evo prilike svima da vide novu Podravku, Jovana Risović: Imamo ozbiljnu ekipu za izazove koji nas čekaju

Kao i dosad, igra se u petak i subotu. a gosti će biti rumunjska Corona Brasov, mađarski Mosonmagyaróvári KC i srpska Jagodina.

13:00h
0
Rk Podravka - Rk Krim
Jovana Risović sporazumno je raskinula ugovor // Foto: Ivan Brkić

Prva pripremna utakmica Podravke donijela je i prvu pobjedu, Saračevićeve cure pobijedile su Rostov Don, prošlogodišnjeg finalista Lige prvaka s 25-29, onda su dan kasnije odradile i zajednički trening. Sad već nekoliko dana Podravkašice treniraju u Koprivnici, a slijedi prava rukometna poslastica.

Na početku službene konferencije sve pristune pozdravila je nova direktorica Vlatka Mihoci koja je svima poželjela uspješnu suradnju i još uspješniju novu sezonu.

Na redu je uvijek popularni Bepov memorijal, 14. po redu. Kao i dosad, igra se u petak i subotu. a gosti će biti rumunjska Corona Brasov, mađarski Mosonmagyaróvári KC i srpska Jagodina.

– Protekle sezone bilo je predivnih momenata, predivnih utakmica, nadamo se da ćemo tako nastaviti i dalje – rekla je sportska direktorica Tatari Šimunović uz poziv navijačima i ljubiteljima rukometa da ekipu dođu podržati na tradicionalni turnir Josip Samaržija Bepo.

Bepov memorijal sjajna je prilika treneru Saračeviću da proba ono što vježbaju iza zatvorenih vrata.

– Ja ću prvo izraziti zadovoljstvo što je Uprava kluba uspjela napraviti jedan ovako dobar turnir gdje imamo tri ozbiljne ekipe, ali i izvrsnu priliku da probamo ono što treniramo. Što se tiče turnira Corona Brasov nam je poznata ekipa iz prošle godine i jako su dobra ekipa u vrhu rumunjskog rukometa i igraju jako dobru i čvrstu obranu. Jagodina je prvak Srbije koja za dva tjedna igra kvalifikacije Lige prvaka, a imaju i ambicije da u ovoj godini dođu do Lige prvakinja. Treća ekipa je Mosonmagyarovari KC koja dolazi iz Mađarske, a svi znamo kakva je mađarska liga. To je jedna ozbiljna ekipa koja u ovoj sezoni želi napraviti korak više – izjavio je trener Zlatko Saračević koji u ovim utakmicama zajedno sa stožerom kao primaran fokus uzima igru, a ne rezultat.

Da je atmosfera u momčadi jako, jako dobra potvrdila je i vratarka Jovana Risović.

– Sve nove djevojke su se jako dobro uklopile u ekipu i mislim da imamo jako ozbiljnu ekipu u novoj sezoni spremnu na izazove koji nas čekaju. Što se tiče turnira mogu krenuti s mađarskom ligom i istaknuti da se radi o jednoj od najjačih liga u europi. Igraju suvremeni rukomet, a što se Jagodine tiče dovoljno govori činjenica da igraju kvalifikacije za Ligu prvakinja, a tu je i Corona za koju smatram da je jača nego prošle godine jer su doveli dosta novih igračica – zaključila je Jovana koja vjeruje da će im turnir biti važan za uigravanje te za detalje koje ekipa još mora uklopiti prije početka Lige prvaka.

Treća vratarka Antonija Tucaković propustit će sezonu jer je trudna, a u klubu su odlučili da neće dovoditi novu zamjenu, već će priliku dati igračicama iz Škole rukometa.

Raspored odigravanja 

Petak
18.00 MOSONMAGYARÓVÁRI KC – ŽRK JAGODINA
20.00 PODRAVKA VEGETA – ASC CORONA 2010 BRASOV

Subota
09.30 ASC CORONA 2010 BRASOV – MOSONMAGYARÓVÁRI KC
11.00 PODRAVKA VEGETA – ŽRK JAGODINA
18.00 ŽRK JAGODINA – ASC CORONA 2010 BRASOV
20.00 PODRAVKA VEGETA – MOSONMAGYARÓVÁRI KC

čitam...